неділя, 15 грудня 2013 02:07

Вінницьку гірлянду із мрій українців повезуть на столичний Євромайдан
11

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

14 грудня о 15.00 у Вінниці розпочалась акція "Мрія для України", на якій усі бажаючі могли написати побажання Україні на 2014 рік. Писали на національних прапорцях, яких придбали 1000 штук за 2000 грн.

Як повідомив автор ідеї акції, скульптор Володимир Заєць, зараз дуже важко знайти у продажу такі прапорці.

"Шукали в канцтоварах через знайомих. Але тисяча - це мало. Ширина кожного прапорця 10 сантиметрів. Це значить, гірлянда буде у сто метрів. Мрію, щоб склали гірлянду у 2014 метрів. Це буде символічно. Сподіваюсь, що до нашої акції долучаться й інші міста. А ми на вінницький Євромайдан запрошуємо всіх. Люди можуть прийти навіть зі своїми прапорцями", - сказав він.

Організатори акції Вадим Шкільняк, Олена Павлова та Людмила Станіславенко просили вінничан писати тільки позитивні побажання.

"Потрібно, щоб люди усвідомили, що висловлювати свою думку – це важливо. Адже всі хочуть жити у незалежній країні, всі хочуть бути щасливими. Всі мріють про світле майбутнє. Якщо ми об'єднаємось у своїх мріях, якщо ми будемо проговорювати і думати про них, якщо вони будуть позитивні, то зможемо змінити наше життя. Повірте, чудеса трапляються. Ми притягуємо позитивну чи негативну енергію в залежності від наших думок. Тому зараз потрібно гуртуватись навколо своїх мрій. Я вірю, що прагнення народу почують, що будуть цінувати наші життя і гідність. Кожна людина має бути захищеною", - наголосила голова громадської організації "Гармонія" Раїса Панасюк.

Учасники акції подекуди писали й звернення до Януковича і до влади. Але в більшості – про те, чого бажають собі і всім у Новому році.

"Хочу побажати стабільності, бо зараз її дуже не вистачає. Насамперед – у внутрішній політиці. Щоб влада і опозиція хоч якось, та слухали одне одного і знаходила компроміси. Щоб більше дивились на народ, тоді й нам буде краще жити. Нестабільність також у будівництві, інженерії, медицині, торгівлі – кругом. Найперше, що треба зробити – це зруйнувати хабарництво", - зауважив вінничанин Сергій Миколюк.

Гірлянду будуть складати протягом трьох днів. Потім відвезуть до Києва, щоб прикрасити ялинку на Майдані.  Це буде гірлянда із мрій українців.

Зараз ви читаєте новину «Вінницьку гірлянду із мрій українців повезуть на столичний Євромайдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути