Ексклюзиви
неділя, 08 грудня 2013 15:54

Спецтема: Євромайдан-2013

У Вінниці жінки візьмуться за качалки, якщо уряд не піде у відставку
17

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

8 грудня о 12.00 на площу Театральну у Вінницю прийшло близько 2 тисячі мітингувальників, щоб підтримати київський "Марш мільйонів". Розгорнули 10-метровий прапор України, тримали в руках плакати "Януковичу — імпічмент!", англійською "Я українець, і не можу зберігати спокій!" На одязі у багатьох висіли стрічки з символікою Євросоюзу та наклейки "Вінниця — європейське місто". У фойє приміщення Вінницького обласного телебачення жінки-активістки в'язали синьо-блакитні стрічки, щоб роздавати на площі.

"Банду геть!", "Ганьба!", "Разом і до кінця!" лунали гасла.

"У Києві "Марш мільйонів" зібрав вже понад мільйон людей", - повідомила громадський діяч Людмила Станіславенко.

Уся площа схвально загуділа та зааплодувала. Потім активістки з "Жіночого віче" вийшли в українських національних хустках на плечах та з качалками у руках.

"Всі знають, що качалка — це останній жіночий аргумент. Коли чоловіки не можуть домовитися, жінка бере качалку і наводить лад у хаті. Думаю, цей жіночий аргумент достатньо буде просто продемонструвати, щоб чоловіки зрозуміли, що потрібно щось вирішувати. Щоб покарали тих людей, які віддали злочинний наказ бити наших дітей. Зараз вийшли мами, бабусі, жінки. Вони мерзнуть на Майданах., щоб такого беззаконня більше не повторилось. Нам потрібно вірне вирішення конфлікту. Щоб Уряд пішов у відставку і всі нарешті сіли за стіл переговорів", - зауважила громадський діяч та організатор "Жіночого віче" Олена Павлова.

"Цей жест має об'єднати. Щоб всі жінки таким чином сказали своє "ні" кровопролиттю, жорстокості, насиллю. Жінки самі терплячі, самі толерантні. Але іноді терпець вривається", - додала Людмила Станіславенко.

Такий флеш-моб мітингувальники зустріли схвальними вигуками. Заспівали разом гімн України.

"Якщо у нас в руці качалка, то як в тому анекдоті, нам все одно на яку сторону у чоловіків тюбетейка", - засміялись жінки, коли з качалками йшли з майданчику для виступів.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці жінки візьмуться за качалки, якщо уряд не піде у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути