Ексклюзиви
середа, 11 грудня 2013 15:21

У Вінниці на Євромайдані з'явились дід і баба, які символізують єдність України

11 грудня на вінницькому Євромайдані до скульптур діда і баби додали дерев'яного бичка. Автор усіх трьох скульптур - митець з Барського району Вінниччини Володимир Заєць, відомий тим, що завдяки своїм витворам тричі попадав у Книгу рекордів України.

Бабу і діда поставили 9 грудня, одягли їх в український національний одяг та з'єднали руки вишитим рушником. Ноги скульптур утрамбовали снігом. 10 грудня мокрий сніг перетворився на лід і низ скульптур став схожий на постамент. Але майданівці тішаться, що їх тепер вітер не зіб'є з ніг. За словами активіста вінницького Євромайдану Вадима Шкільняка, цю композицію придумали разом з громадськими діячами Людмилою Станіславенко та Оленою Павловою.

"Вона символізує єдність України – Схід і Захід разом! Дід із Заходу, його ми поставили на Південний Захід від баби, а баба – зі Сходу, відповідно стоїть на Північному Сході від діда", - сказав він.

"Дід і баба - це родина. І Україна – одна родина для всіх. Наша Вінниця розташована в центрі України. І тому нам дуже природно виконувати цю важливу роль - єднати Україну", - додала Людмила Станіславенко.

Костюми для скульптур вінницькі майданівці взяли у прокаті. Платять щоденно по 70 грн з власної кишені.

"З появою бичка композиція набула завершеності. Адже бик – це не тільки символ сили, працелюбності, цілеспрямованості та відданості. Це символ України!" - наголосила Людмила Станіславенко.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці на Євромайдані з'явились дід і баба, які символізують єдність України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути