Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 22:40

"Вимагали довідку, що чоловік живий" - вчителька про переїзд в Іспанію
9

Регіна переїхала до чоловіка в Іспанію влітку цього року. Жінка досі викладає англійську по скайпу та намагається оформити документи. Про те, як переїхати до цієї сонячної країни та особливості життя розповідає у блозі.

"Тут страшна бюрократія, постійно треба стояти в чергах щоб записатись на оформлення паперів, а якщо робите це через інтернет, то місця виловлювати ледь не вночі. Якось дійшло до маразму, аби податись мені на оформлення документів через одруження, вимагали довідку, що мій чоловік живий", - каже Регіна.

Спершу жінка сумувала за рідними. Адаптуватись допомагала родина і друзі чоловіка.Зараз починає знайомитись із новими людьми, але стверджує, що до повної адаптації ще далеко. Найважче — вивчити мову на досконалому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як стала далекобійницею в Польщі

"Життя тут обходиться приблизно в 1300-1500 євро. Дороге житло. Знімати однокімнатну квартиру в середньому 700-800 євро, продукти на одного на тиждень — 50 євро. Комунальні — 100 євро, літр бензину — 1,2 євро, проїзд в громадському транспорті 2,5 євро. Середній чек в барі — 10 євро в ресторані — 20 євро", - каже Регіна.

В Іспанії страшна бюрократія з документами. Їх роблять довго і  великі черги
Фото: english_regi
В Іспанії страшна бюрократія з документами. Їх роблять довго і  великі черги
В Іспанії страшна бюрократія з документами. Їх роблять довго і  великі черги
В Іспанії страшна бюрократія з документами. Їх роблять довго і  великі черги
В Іспанії страшна бюрократія з документами. Їх роблять довго і  великі черги

Влаштуватись на роботу без документів тут неможливо. Тому перш ніж почати працювати, треба отримати легальний дозвіл.

"Зараз працюю онлайн. Я викладач англійської, тому маю учнів через інтернет, але щоб повністю адаптуватись, потрібно працювати в іспанському колективі", - додає Регіна.

Також зауважує, що іспанці сильно відрізняються від Італійців. Вони люблять відпочивати в барах, бо це дешево. Але на відміну від сусідів полюбляють пиво, до якого дають закуски. Це часто ковбаски чи хліб з якимось намазками.

Кожна родина, яка приїхала до Польщі з дітьми, має право на декілька державних допомог. Про це розповідає Тетяна Литвинова. З минулого року можна отримати допомогу 500 плюс. Вона надається на кожну дитину до 18 років незалежно від доходу батьків. Мова йде про 500 злотих, що в еквіваленті 3750 гривень. Заяву на цю допомогу можна подати через свій банк, відправити почтою в ужонд соціальної допомоги або через страхову, куди відраховуєте внески.

Зараз ви читаєте новину «"Вимагали довідку, що чоловік живий" - вчителька про переїзд в Іспанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути