Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2010 12:01

Викопувати Польщу з-під снігу будуть злочинці

Викопувати Польщу з-під снігу будуть злочинці

Четвертий день Польща бореться зі сніговою стихією. Порушено рух усіх видів транспорту. Під снігом опинилися великі міста. Відрізані від зовнішнього світу гірські села.

Міністр юстиції звернувся до місцевої влади із закликом використовувати в боротьбі зі сніжною стихією ув'язнених. За словами міністра, кілька тисяч людей, які відбувають покарання, оголосили готовність будь-якої хвилини взяти в руки лопату і прибирати сніг там, де потрібно. Транспорт та охорону забезпечать тюремні служби.

Міністр підкреслив, що бажання брати участь у роботах - добровільне. Кожен ув'язнений особисто висловлює свою згоду.

"Ті, хто колись завдав шкоди суспільству, увійшов у суперечність із законом, можуть "відпрацювати" свою провину. Немає кращого методу перевиховання, ніж робота", - зазначив міністр юстиції.

Погодні катаклізми тут же стали у Польщі темою політичної боротьби. Опозиційна партія "Закон і справедливість" звинуватила уряд у тому, що він не справляється з погодними умовами, і внесла пропозицію про скликання надзвичайного засідання комісії парламенту, на якому прем'єр повинен відзвітувати. Прем'єр-міністр Дональд Туск тут же відповів на звинувачення опозиції.

"Наша партія має у Польщі більшу владу, але не настільки, щоб вирішувати питання про снігопади і морози. Може, скоро представники опозиційної партії захочуть викликати на пояснення тих, хто за це відповідає", - сказав Туск.

Прем'єр запевнив на прес-конференції, що в кожній ситуації, коли у людей виникають серйозні проблеми - аварія тепломережі, ліній електропередач, снігові замети, порушення руху транспорту, уряд намагається надати негайну допомогу.

Нагадаємо, негода внесла корективи в життя багатьох країн Старого Світу. У Лондоні, Ліоні, Женеві, Відні закриті аеропорти. З перебоями працює громадський транспорт. На дорогах утворюються гігантські затори. Не працюють багато шкіл.

А в Україні від переохолодження загинули кілька людей.

Вести

Зараз ви читаєте новину «Викопувати Польщу з-під снігу будуть злочинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути