четвер, 02 грудня 2010 13:22

На зміну снігопадам у Європу прийдуть зливи і повені (ФОТО)
6

Фото: Вести

Європа потерпає від сильних снігопадів. Циклон "Дженна" втрутився в звичне життя європейців. Температура повітря опустилася набагато нижче кліматичної норми.

За прогнозами, на зміну циклону "Дженна" прийде "Катерина". Відбудеться це в середині наступного тижня. А це означає, що Європу чекають дощі і, як наслідок цього, повені. Щось подібне вже зараз відбувається у низці районів на Балканах.

Негода внесла корективи в життя багатьох країн Старого Світу. У Лондоні, Ліоні, Женеві, Відні закриті аеропорти. З перебоями працює громадський транспорт. На дорогах утворюються гігантські затори. Не працюють багато шкіл.

Вже не перший день від стихії страждає Великобританія. З перебоями працює другий за величиною лондонський аеропорт "Гетвік". Повітряна гавань шотландської столиці Единбурга не працює зовсім. Видимість на дорогах вкрай низька. Через це - пробки і численні аварії.

Скасовує рейси "Євростар". З Лондона до Парижа і Брюсселя вирушає тільки кожен другий потяг.

У Франції середня температура по країні - на 10 градусів нижче норми. У паризькому аеропорту Шарля де Голля скасовано або затримано третину всіх рейсів.

Морозів не витримують елетромережі. У регіоні Бретань навіть оголосили з цього приводу високий рівень тривоги.

У Німеччині ожеледь і снігові замети завдають багато клопоту автомобілістам. Водії взувають колеса своїх вантажівок в ланцюги. Без такої екіпіровки рухатися по трасах вкрай небезпечно.

Аеропорт Франкфурта-на-Майні працює по погоді. Багато рейсів затримують, поки служби не очистять від снігу льотне поле.

Аеропорти сусідньої Австрії також працюють з перебоями. Непроста ситуація у Відні та її передмістях. Рясні снігопади призвели до численних аварій на дорогах. Є постраждалі.

У столиці України зараз сильного снігопаду немає, але досить холодно. На дорогах ожеледиця. З перебоями працює громадський транспорт. Від переохолодження в країні загинули кілька людей.

У Словенії перепади температури призвели до обмерзання автотрас.

У низці районів Польщі температура досягла рекордного для початку грудня мінімуму, мінус 22 градуси. Сніг і мороз паралізували рух на багатьох дорогах. У місті Білостоці не вийшли на лінію автобуси і трамваї.

За матеріалами Вести

Зараз ви читаєте новину «На зміну снігопадам у Європу прийдуть зливи і повені (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути