Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2020 12:49

Відставку Авакова через події в Кагарлику в МВС вважають необґрунтованою

Відставку Авакова через події в Кагарлику в МВС вважають необґрунтованою
Антон Геращенко вважає відставку Авакова через події в Кагарлику необґрунтованою. Фото: gordonua.com

Відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через резонансні події в Кагарлику, де в поліцейському відділенні правоохоронці катували і ґвалтували жінку, "не обґрунтована".

Про це заявив заступник глави МВС Антон Геращенко в ефірі каналу "1+1".

Він озвучив свою думку щодо рішення про можливу відставку глави МВС.

"Я вважаю, що в даному випадку рішення не обґрунтовано. Тому що ми будуємо систему, при якій вона реагує на подібного роду події. Раніше подібні речі просто приховували. У нас повна нетерпимість до тортур і насильства. Миттєва реакція на те, щоб притягати до відповідальності таких людей", - пояснив Геращенко.

За його словами, підозрювані поліцейські прийшли на зміну тим, "кого звільнили 2015 року". Масова переатестація, на думку чиновника, "може пропустити поганих людей уперед, а хороших часто можуть звільнити з необ'єктивних причин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реакція була блискавичною: показали фото за ґратами підозрюваних у зґвалтуванні поліцейських

Замміністра зауважив, що "багато спостерігачів і блогери проводять паралелі з Врадіївкою". Однак запевнив, що на відміну ситуації з тим злочином силовиків "сьогодні ніхто таких речей не приховує".

Водночас сказав, що в поліції працює близько 130 тис. людей, з яких не всі "відповідають високим моральним вимогам", а в деяких людей "щось перемикається в голові".

"На жаль, в сім'ї не без виродка", - додав він.

Геращенко вважає, що складно знаходити, особливо в сільській місцевості, освічених молодих людей, згодних "за цю зарплату виконувати непросту роботу".

Оперативник та керівник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у Київській області катували та ґвалтували 26-річну жінку. Попередні дані розслідування свідчать про те, що оперуповноважений у ніч проти 24 травня викликав до відділення поліції м. Кагарлик жінку як свідка - надягав протигаз, застосовував кайданки та стріляв з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу. Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу до чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз та стріляли з табельної зброї над головою. У результаті потерпілий отримав переломи ребер та носа.

Зараз ви читаєте новину «Відставку Авакова через події в Кагарлику в МВС вважають необґрунтованою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути