Ексклюзиви
понеділок, 03 жовтня 2011 18:16

Відео в Інтернеті підтверджує, що студент Індило помер від рук міліціонерів

Відео в Інтернеті підтверджує, що студент Індило помер від рук міліціонерів

В Інтернеті з'явилися записи камер спостереження з Шевченківського райвідділу міліції, які можуть бути доказом того, що студент Ігор Індило загинув від рук правоохоронців. Відеоролики опублікувало Інтернет-видання "Свідомо".

Як відомо, міліція стверджувала, що Індило був приведений до райвідділу в стані алкогольного сп'яніння і помер через невдале падіння. Згідно з експертизою, у крові Індила повинно було бути від 3,06 до 2,91 проміле, і він повинен був йти, хитаючись, зі значно порушеною координацією рухів.

Через годину після потрапляння до міліції Ігор вже самостійно не пересувається. В 21:49 міліціонер Приходько затягує його в кімнату для адміністративно затриманих (дивіться в лівому нижньому куті). Це суперечить показанням нібито друга Ігоря Олександра Хоменка, який стверджував у суді, що хтось із працівників міліції супроводжував Ігоря в камеру, і Ігор самостійно ліг на лавку.

Ігор лежить на підлозі, міліціонери не звертають на нього ніякої уваги. Це суперечить показанням іншого затриманого Анатолія Римаря, який заявив суду, що Ігор сам ліг на лавку і спокійно спав там майже до 5-ї ранку.

В 22:11 Індило вперше починає рухатися після 20 хвилин нерухомого лежання на підлозі. Якщо хлопець дійсно знаходився в стані важкого алкогольного сп'яніння, він повинен був безпробудно спати. А от якщо вже отримані травми тиснуть на мозок, така поведінка можлива. Після трьох годин неспокійних рухів Ігор лягає на лавку.

В 1:23 Ігор падає з лави. Саме це падіння нібито спричинило закриту черепно-мозкову травму з переломом кісток склепіння та основи черепа. При цьому ніхто з експертів не пояснює, якщо це падіння було настільки сильним - чому не залишилося на інших частинах тіла слідів від травми? Тобто, кістки черепа зламалися, а от хоча б синців від ударів на вилиці і вусі немає. Двоє затриманих із сусідніх камер також не прокинулися: чи було падіння настільки сильним? Це падіння бачить міліціонер Коваленко.

За висновком експертизи, Ігор помер близько 3:00. Приблизно в цей же час помічник оперативного чергового Олексій Жіжерін виводить одного із затриманих, обходячи тіло Ігоря.

У 4:51 стан Ігоря зацікавив працівника міліції. У суді Жіжерін пояснив: "Нагинаючись над ним правою рукою, я взяв його за передпліччя і за допомогою ноги перевернув його на живіт. Після цього я вийшов з камери. Зрозумівши, що Індилу погано, я пішов викликати швидку".

У 5:03 мертвого Ігоря поливають з пляшки з водою.

В 5:14 в камеру заходять лікарі швидкої. Вони констатують смерть Індила.

18 серпня стало відомо, що справу Індила розглянуть спочатку. Про це після засідання суду повідомив адвокат сім'ї загиблого Олександр Заруцький. Нове судове слухання буде в тому ж суді (Деснянському), але з іншим складом суддів. Адвокат сподівається, що новий суд відправить справу на дослідування.

Нагадаємо, 26 травня 2010 року стало відомо, що дільничний міліціонер забрав з гуртожитку на вул. Глібова, 5 міста Києва студента Індила у відділення міліції Шевченківського району столиці. Вранці батьків попросили забрати тіло сина з моргу.

28 травня прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції, де загинув Індило. Пізніше справа була передана в прокуратуру м. Києва. У жовтні в прокуратурі м. Києва заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості та перевищення повноважень з боку двох співробітників правоохоронних органів.

Зараз ви читаєте новину «Відео в Інтернеті підтверджує, що студент Індило помер від рук міліціонерів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути