середа, 30 березня 2011 21:10

Правозахисники повідомляють про 15 смертей у міліції

Правозахисники повідомляють про 15 смертей у міліції

15 людей загинули в установах Міністерства внутрішніх справ за перші три місяці 2011 року, заявляє Харківська правозахисна група.

"Якщо подивитися на кількість таких випадків минулих років, то, за даними МВС, у 2009 23 людини загинули, у 2010-му – 51 людина. Якщо так буде й надалі, то до кінця року буде ще більше випадків, ніж минулого року – тобто близько 60, і ця тенденція не може нас не непокоїти. Вона потребує пояснень і певних дій, щоб запобігти таким випадкам", – сказав співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров сьогодні в Києві.

За його словами, більшість смертей є результатом тортур в установах МВС.

Як зазначив правозахисник, за фактом тортур прокуратура порушує дуже мало кримінальних справ, переважно – за перевищення влади та службових повноважень. "Існують показники, які необхідно виконувати... Коли працюють на показники, це призводить до того, що використовуються незаконні методи дізнання і слідства, щоб мати ці показники", – наголосив він.

У Харківській правозахисній групі особливо наголосили, що тенденція до збільшення кількості фактів незаконного насильства в міліції стає очевидною.

Раніше уповноважена Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова заявила, що щороку до неї надходить близько 5 тис звернень про порушення прав громадян співробітниками міліції, в основному - за фактами жорстокого поводження, тортур, а також неналежного розслідування справ і незаконного притягнення до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, досі домагаються справедливості в суді родичі загиблого студента столичного коледжа Ігоря Індило. Він загинув у ніч на 18 травня в міліцейському відділку на вул. Герцена. Родичі вважають, що його забили до смерті у міліції, останні ж стверджують, що він "впав".

Зараз ви читаєте новину «Правозахисники повідомляють про 15 смертей у міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути