Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 01:00

Жінок не братимуть у міліцейські вузи

Автор: малюнок Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Міністерство внутрішніх справ запланувало на 2011 рік експеримент із навчання студентів міліцейських вузів. Туди прийматимуть лише чоловіків після військової служби. Відповідне розпорядження видав Кабінет Міністрів.

У правозахисній організації "Ла-Страда" рішення уряду називають дискримінаційним, оскільки до лав курсантів не зараховуватимуть жінок:

— Воно протирічить Конституції, законам і міжнародним зобов'язанням України щодо гендерної рівності. Просимо скасувати розпорядження. Для цього написали листи до Кабміну й Адміністрації президента.

Позицію "Ла-Стради" підтримала громадська організація "Жіночі перспективи". Заступник голови організації Марта Чумало вважає, що внаслідок зменшення кількості жінок в органах МВС почастішають випадки нестатутних відносин.

У приймальній комісії Київської національної академії внутрішніх справ України повідомили, що цього року жінкам можна буде вступати до їхнього закладу. Проте лише на два факультети — юридичний та право і психологія, на яких готують цивільних. На решту, по закінченню яких курсантам присвоюють спеціальні звання органів внутрішніх справ, прийматимуть лише чоловіків. Раніше таких обмежень в академії не було.

Зараз ви читаєте новину «Жінок не братимуть у міліцейські вузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути