середа, 12 грудня 2007 09:15

Вибухи в Алжирі організувала "Аль-Каїда"

На одному з ісламських сайтів "Організація Аль-Каїда в країнах Магріба" заявила, що бере на себе відповідальність за вибухи в алжирській столиці. Терористична організація повідомляє, що виконавцями терактів стали Абдул Рахман аль-Аасмі і Амі Ібрагім Абу Отман. У результаті терактів, повідомляє влада Алжиру, загинули 76 осіб.

"Організація Аль-Каїда у країнах Магріба" до цього року називалася Салафістськая група проповіді джихаду. З 2007 року радикальна організація оголосила себе осередком "Аль-Каїди" і змінила назву, відзначає ІТАР-ТАСС.

Згідно з останніми даними, теракти в Алжирі забрали життя 76 осіб, понад 170 осіб було поранено. У МВС Алжиру підтвердили інформацію про загибель двох іноземців - данця і сенегальця, які були співробітниками організацій ООН.

Теракти в Алжирі забрали життя 10 співробітників ООН

Офіційний представник генсека ООН Марі Окабе у штаб-квартирі Об"єднаних Націй у Нью-Йорку повідомила, що в результаті терактів в Алжирі загинули десять співробітників ООН. Чотирьох співробітників ООН вважають зниклими безвісти.

Верховний комісар ООН у справах біженців Антоніо Гутерреш вважає, що один з вибухів був направлений проти представництва ООН в Алжирі. "Я не сумніваюся, що теракт був направлений саме проти місії Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Алжирі", - заявив Антоніо Гутерреш, виступаючи в Женеві.

"У результаті цього ганебного і безглуздого злочину загинули невинні люди", - наголосив Антоніо Гутерреш. Верховний комісар ООН рішуче засудив екстремістів, які вбивають людей "з метою дестабілізувати ситуацію в країні і створити атмосферу терору", повідомляє Telegraf.by.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи в Алжирі організувала "Аль-Каїда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути