четвер, 22 жовтня 2020 13:34

"Ви маєте розраховувати на себе" – замміністерка економіки мотивувала школярок на STEM is FEM

"Ви маєте розраховувати на себе" – замміністерка економіки мотивувала школярок на STEM is FEM
На навчальному модулі "Будівництво та архітектура" в рамках освітнього проєкту STEM is FEM, відбулась зустріч заступниці міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді та українських дівчат

Заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді поспілкувалася з українськими дівчатами на тему кар'єри, успіху та гендерної рівності. Зустріч відбулася на навчальному модулі "Будівництво та архітектура" в рамках освітнього проєкту STEM is FEM, де дівчат знайомили з основами цих професій.

На прикладі власної історії пані Світлана розповіла, як важливо вірити в себе та йти за своєю мрією, але при цьому не забувати про те, що окрім романтичної сторони, шлях до вершин складається також із важкої праці, відповідальності та свідомості.

"Ви маєте розраховувати на себе, а це означає, що маєте розуміти, як заробляти гроші. Вибачте за прагматизм. Коли я чую різні "success stories", я думаю "а як людина заробляє на життя?". Це варто завжди мати на увазі, бо ця здатність дає впевненість в житті", – наголосила пані Панаіотіді.

Замміністерка також закцентувала увагу на гендерному аспекті. За її словами, попри те, що в Україні лише почалася розбудова гендерної рівності і попереду ще роки ментальної трансформації суспільства, цей процес слід проводити більш свідомо.

"Раніше в дівчат не було можливості розвиватися і йти вгору. Але зараз успішні жінки є. Вони ще й поєднують соціальне життя із сімейним. В решті, якщо вам хочеться залишатися вдома – це теж окей. Головне – це свідомий вибір. Не треба йти за кимось і повторювати чийсь шлях, бо це модно", – застерегла замміністерка.

Сучасний глобалізований світ, додає Світлана Панаіотіді, вирівняв баланс не лише у гендерній сфері, але і між верствами населення. Інтернет, вільний доступ до знань, доступне міжнародне сполучення та десакралізація влади роблять кожного українця спроможним істотно впливати на зміни у суспільстві та світі.

"Зараз настали часи кооперації лідерів. Тепер немає однієї постаті, яка тягне всіх за собою. Тепер уся робота будується за рахунок кооперації потужних особистостей. Це запобіжник від того, що якщо одна людина впаде – завалиться і вся система. Коли лідерів багато – це надійніше", – заявила пані Панаіотіді.

Зазначимо, STEM is FEM, – освітній проєкт, що популяризує технічні спеціальності (science, technology, engineering and mathematics – наука, технології, інженерія, математика) серед українських школярок шляхом проведення освітніх заходів та мотиваційних лекцій. Мета проєкту – подолання гендерної нерівності у STEM-спеціальностях в Україні.

"Проєкт бере свій початок у вересні 2019 року. З цього часу ми провели сім навчальних модулів та десятки вебінарів за різними тематиками – від екології та енергетики до робототехніки та біотехнологій, – розповідає ініціатор STEM is FEM, IT-бізнесмен та інвестор Reface Сергій Токарєв, – Цікавість та успіхи дівчат у цих напрямках якнайкраще демонструють, що стереотипний розподіл професій на чоловічі та жіночі потроху залишається в минулому".

У модулі з будівництва та архітектури взяли участь більше тридцяти українських школярок. Вони мали змогу прослухати лекції мотиваційних спікерок, успішних представниць галузі та створити власний архітектурний концепт, що може принести користь їх рідним містам.

Зараз ви читаєте новину «"Ви маєте розраховувати на себе" – замміністерка економіки мотивувала школярок на STEM is FEM». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути