пʼятниця, 07 травня 2010 08:37

Велетенська нафтова пляма досягла узбережжя США

Велетенська нафтова пляма досягла узбережжя США
Команди берегової охорони, які працюють в Мексиканській затоці, вперше підтвердили, що нафтова пляма досягла берега штату Луїзіана.

Сліди нафти помітили на березі острова Фрімейсон, що в південній частині архіпелагу Шанделюр. Представник берегової охорони заявив, що поки слідів сильного забруднення не видно.

Представник нафтової компанії British Petroleum Джон Каррі заявив, що три команди негайного реагування були відправлені на населені острови, які розташовані приблизно в 80 кілометрах від континенту. За словами Каррі, команди будуть робити все необхідне, щоб не допустити масштабного забруднення. Острови Шанделюр входять до складу Бретонського національного заповідника дикої природи.

Про те, що нафтова пляма підійшла до островів повідомлялося вже 5 травня, проте тоді офіційні джерела не підтверджували інформацію про забруднення.

Нафтова платформа в Мексиканській затоці затонула 22 квітня після 36-годинного пожежі, яка відбулася услід за потужним вибухом. Зараз нафтова пляма досягла узбережжя штату Луїзіана і наближається до берегів двох інших штатів США - Флориди і Алабами.

За оцінкою Національного управління з проблем океану і атмосфери щодня в море з аварійної свердловини витікає не менше 5 тисяч барелів нафти. Це може призвести до екологічної катастрофи, заявляють вчені та експерти.

Lenta.ru, РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «Велетенська нафтова пляма досягла узбережжя США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути