субота, 01 травня 2010 10:46

На боротьбу з нафтовою плямою Пентагон відправив Національну гвардію США

На боротьбу з нафтовою плямою Пентагон відправив Національну гвардію США

Міністр оборони США Роберт Гейтс у п'ятницю, 30 квітня, розпорядився відправити на боротьбу з нафтовою плямою, що наближається до американського узбережжя, Національну гвардію.

В операції з ліквідації наслідків розливання нафти будуть задіяні 6000 гвардійців. Витрати, пов'язані з участю Національної гвардії в цій операції, будуть протягом 90 днів оплачуватися з федерального бюджету.

З проханням про залучення Національної гвардії 29 квітня звернувся губернатор Луїзіани Бобі Джиндал, який оголосив у штаті режим надзвичайного стану. 30 квітня надзвичайний стан на території своїх штатів оголосили губернатори Флориди і Алабами.

Нафтова пляма, що наближається, до американського узбережжя, утворилося після аварії на платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці, що сталася 20 квітня. На нафтовій платформі, з невстановлених поки причин, стався вибух, який спричинив загибель 11 людей. В результаті вибуху і пожежі платформа, що належить компанії British Petroleum, отримала сильні пошкодження і затонула.

За попередніми оцінками, після аварії платформи в Мексиканську затоку на добу виливається близько 5 тисяч барелів нафти. Окружність нафтової плями становить, за даними на вечір п'ятниці, близько 965 кілометрів.

Зупинити витік нафти поки не вдається. Також не приносять відчутних результатів заходи, що вживаються для того, щоб не допустити наближення нафтової плями до американського узбережжя. Пляму намагалися зупинити за допомогою бонових огороджень, однак складні погодні умови в Мексиканській затоці - сильний вітер у напрямку до узбережжя і хвилі - різко знизили ефективність цього заходу.

Lenta.ru, CNN

Зараз ви читаєте новину «На боротьбу з нафтовою плямою Пентагон відправив Національну гвардію США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути