пʼятниця, 30 квітня 2010 22:58

У Флориді оголосили надзвичайний стан

У Флориді оголосили надзвичайний стан
Сьогодні 30 квітня, губернатор Флориди (США) Чарлі Кріст оголосив у штаті режим надзвичайного стану у зв'язку з витоком нафти із бурової платформи, яка затонула в Мексиканській затоці.

Режим НС діє у прибережних районах Ескамбія, Санта Роза, Окалуза, Уолтон та низці інших. "Нафтова пляма рухається в північному напрямі і загрожує узбережжю Флориди", - зазначив губернатор.

Нагадаємо, вчора надзвичайний стан було оголошено в штаті Луїзіана, куди нафтова пляма вже добралося.

Вибух на плавучій буровій платформі в Мексиканській затоці стався 21 квітня. На платформі спалахнула пожежа і вона затонула. 17 людей у результаті аварії отримали поранення, 11 досі вважаються зниклими безвісті.

Вчора служба берегової охорони США заявила, що зі свердловини в Мексиканської затоці витікає вп'ятеро більше нафти, ніж вважалося раніше. Кожної доби у воду надходить близько п'яти тисяч барелів (795 тисяч літрів) нафти, хоча раніше вважалося, що щодня в море потрапляє близько 160 тисяч літрів чорного золота.

Майк Міллер, голова канадської компанії Safety Boss, що спеціалізується в області гасіння пожеж на свердловинах, повідомив, що ця катастрофа може стати найбільшою аварією в історії нафтовидобувної промисловості. Президент США Барак Обама наказав припинити буріння нафтових свердловин до розслідування причин аварії.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «У Флориді оголосили надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути