середа, 27 лютого 2019 17:57

Вдова добровольця АТО виховує 9 доньок
15

Жінка виховує 23-річну Христину, 21-річну Іванку, 14-річну Настю, 12-річну Мар'яну, 9-річну Уляну, 8-річну Марту, 6-річну Софію, 4-річну Боженута чотиримісячну Ангеліну.
Фото: Валерій Шмаков
Наймолодша у сім'ї Ангеліна. Їй усього чотири місяці.
Ангеліна на штучному вигодовуванні. Марії Ракус робили кесарів розтин, через загрозу здоров'ю.
Дві старші доньки живуть окремо. 23-річна  Христина одружена, виховує сина. 21-річна Іванна навчається у Кременці на Тернопільщині.
Кімната, яку виділили сільрада була з обдертими стінами, та вікнами, заклеєними клейонкою. Самі зробили ремонт, підвели газ та електрику, викопали свердловину.

Минули сороковини із дня смерті учасника АТО, добровольця 8-го батальйону УДА "Аратта" 61-річного Володимира Швайка. Служив у у Юр'ївці, під Маріуполем. Позивний "Дєд Вова".

Повернувся на Львівщину у вересні 2018-го через другий інфаркт. 11 січня 2019 року Володимир Швайко помер після третього інфаркту. У чоловіка залишились 41-річна дружина та 9 дочок.

"Володимир, мій другий чоловік. Познайомилась із ним коли мені було 25. Обоє були розведені, мали дітей від попередніх шлюбів. та це не завадило нам прожити разом 15 років та народити 7 дочок, - розповідає дружина бійця Марія Ракус. - Але Володя ніколи не робив різниці. Усіх вважав рідними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка виготовляє стильні прикраси з переробленого пластику

Жінка самотужки виховує 23-річну Христину, 21-річну Іванку, 14-річну Настю, 12-річну Мар'яну, 9-річну Уляну, 8-річну Марту, 6-річну Софію, 4-річну Боженута чотиримісячну Ангеліну.

"Останні 7 років, ми жили у селі Куровичі, за 30 кілометрів від Львова. Сільрада виділила нам кімнату на 22 метри. Була у жахливому стані. З обдертими стінами, вікнами, заклеєними клейонкою. Ми самостійно зробили ремонт, підвели газ та електрику, викопали свердловину. Володя був майстром на усі руки. Був електриком та будівельником, працював із деревом", - додає жінка.

Дві старші дочки живуть окремо. Христина одружена, має сина, а Іванна навчається у Кременці на Тернопільщині. Буде педагогом. Приїжджають на свята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець розповів, як відкрив школу з танців

"Старшенькі допомагають мені із хатніми обов'язками. Готують їсти, прибирають, молодших глядять. На обід варю майже чотири літрів борщу, кілограм макаронів, а ще ж салат треба. На зиму роблю закрутки із огірків, помідорів, салатів, компотів. До 300 банок виходить. Дівчата збирають, приносять, а я закриваю. Тримаю й господарку, качок та курей".

"Яків 265 днів у полоні, а я дзвоню йому щодня - раптом підніме", - розповідає дружина військовополоненого Веремейчика. Станом на 15 лютого 2019 року відомо про 113 людей, яких утримують на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Серед них 33-річний Яків Веремейчик, позивний "Ґудзик". Він потрапив до полону незаконних збройних формувань ЛНР у ніч на 26 травня 2018 року неподалік Катеринівки Попаснянського району Луганської області.

Зараз ви читаєте новину «Вдова добровольця АТО виховує 9 доньок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути