неділя, 17 червня 2007 14:09

Вчені чекають дозволу схрещувати людину з тваринами

Британська Академія медичних наук вважає, що уряд повинен дозволити створювати гібридні ембріони, що містять клітки людини і тварини. На думку британських учених, це необхідно для розвитку медицини і науки. Вже в найближчому майбутньому може виникнути гостра потреба і до цього треба бути готовими.

Даний експеримент не заборонений законодавчо ні в США, ні у Великобританії. "Всі встановлені правила проведення лабораторних випробувань чітко дотримуються, і тому дані дослідження не являють більшого ризику, ніж робота із звичайними клітками", - стверджує Мартін Бобров, що очолює колегію по ухваленню рішень британського фонду Wellcome Trust. В той же час він особливо відзначив, що такі ембріони ніколи не будуть імплантовані в тіло жінки або тварини.

Гібридні ембріони можуть бути створені в двох комбінаціях: яйцеклітина тварини містить генетичну інформацію людини і людський ембріон містить генетичну інформацію тварини. Дана техніка припускає витягання з яйцеклітини людини або тваринного ядра і подальше введення ядра тварини або людини відповідно в "порожню" клітку. Згідно з законодавством, учені, що володіють ліцензією Національного комітету з штучного запліднення людини і розвитку ембріології Великобританії, мають право працювати з людським ембріоном протягом 14 днів після його отримання. Бажання учених клонувати дуже велике. Головною причиною є можливість отримання стволових клітин, за допомогою яких можна виростити будь-яку клітку або тканину, що відкриває величезні можливості в наданні допомоги постраждалим і у лікуванні раніше невиліковних хвороб як діабет і хвороба Паркінсона, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Вчені чекають дозволу схрещувати людину з тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути