понеділок, 22 квітня 2019 18:31

Важкохворий батько бійця АТО, героя книги "Карателі", потребує допомоги
8

Андрій Прищевський чергує на бойовому посту у місті Мар'їнка, на околиці Донецька
Фото: Валерій Шмаков
“Йожик” є героєм книги “Карателі”, яку видав журналіст Влад Якушев
В батька учасника АТО Андрія Прищевського рак 4 ступені
В батька учасника АТО Андрія Прищевського рак 4 ступені
Андрій Прищевський показує на позиції бойовиків, до яких близько 200 метрів у місті Мар'їнка, на околиці Донецька

В учасника АТО Андрія Прищевського, на псевдо "Йожик", важкохворий батько. Небайдужих просять допомогти з коштами на лікування.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст і письменник, екс-начальник прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади Влад Якушев.

"Потрібна допомога. В нашого побратима "Йожика" важкохворий тато. В нього рак 4-ї ступені. Кишківник, простата. Виявилося, що ракові клітини добрались і до кісток. Провели вже дві операції. 18 квітня буде третя. На лікування потрібно дуже багато грошей і "Йожик" витратив все, що було. Грошей треба більше, ніж він встигає заробляти. Не будьте байдужими", - написав журналіст.

Згодом він повідомив, що операція пройшла успішно. Тепер справа за хіміотерапією.

"Вона теж недешева, але люди продовжують допомагати і маємо надію, що на післяопераційне лікування теж вдасться назбирати грошей", - додав Влад.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 5168 7427 1164 5543 Андрій Прищевський

Андрій Прищевський з Івано-Франківської області. Воював у складі 14-ї бригади 2015-2016-х поблизу селищ Сартана і Павлополя під Маріуполем та у місті Мар'їнка, на околиці Донецька. Був контужений. За майстерне володіння гранатометом бойовики призначили за "Йожика" винагороду. Також він є героєм книги "Карателі", яку видав Влад Якушев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ветерана АТО вкрали гроші на операцію

"...а ще у нас є гранатометчик Їжачок, який удосконалює боєприпаси. Він розбирає заряд до гранатомету і додає туди якісь вибухові речовини: пластит з розібраних мін і напалм, який варить сам. І коли стає зовсім погано, тобто коли нас потужно обстрілюють, Їжачок бере один або два своїх неймовірних снаряда, стріляє - і на тому боці трапляється щось на зразок ядерного вибуху. У такі моменти сепаратисти не можуть зрозуміти, що відбувається", - писав про нього Якушев.

Про військову майстерність Андрія Прищевського писав також військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

"Навіть після відведення важкої зброї українці знайшли, чим відповісти на "Гради". Ці люди непереможні! Знайомтесь, новітня система залпового вогню - гранатометник "Їжачок". В цивільному житті, колишній крановщик Андрій Прищевський. Заміняє цілий підрозділ стрільців. Міська мар'їнська легенда стверджує, що "Їжачок" може стріляти з двох РПГ одночасно. А іноді й навіть з трьох. "Та ні, це казки", - каже Андрій", - написав Цаплієнко.

Дружина учасника АТО Валентина Паливоди Аліна лікує рак грудей. Перенесла 2 операції, опромінення й 10 курсів хіміотерапії. На подальше лікування потрібно ще 300 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Важкохворий батько бійця АТО, героя книги "Карателі", потребує допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути