Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 18:42

Журналіст написав книжку про бійців 14-ї бригади на варті Мар'їнки
20

Український боєць на одному з передових постів у Мар’їнці показує на позиції сепаратистів, до яких не більше 200 метрів. Вересень 2015 р.
Фото: Валерій Шмаков
Українські бійці на передових позиціях у Мар'їнці. Вересень 2015 р.
Наслідки ворожих обстрілів у Мар'їнці. Вересень 2015 р.
Українські бійці готують до бою АГС у Мар'їнці. Вересень 2015 р.
Наслідки ворожих обстрілів у Мар'їнці. Вересень 2015 р.

Журналіст Влад Якушев, в минулому прес-офіцер 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, написав книжку про українських військових, які обороняли місто Мар'їнку на Донеччині. Про це він повідомив у своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Сьогодні я виконав ще одну обіцянку, яку дав побратимам перед звільненням із армії. Я закінчив книжку про них. На написання книги пішло понад року. Зосередившись на книжці, я брав рівно стільки роботи, щоб вистачало на харчі, шукаючи інший підробіток лише тоді, коли конвертик із грошима на продукти ставав порожнім", - пише журналіст.

"Мені здається, це був найщасливіший рік у моєму житті. Я робив роботу, яка мені подобалась. Я жив цією роботою. Йшов своєю розповіддю, сторінка за сторінкою, знову переживаючи все, що бачив на війні. Але книга не про мене, і навіть не про війну. Вона про людей. Про їхнє життя, сподівання, переживання, турботи. Про хороше і погане, героїчне і ненадто. Про…Та не буду забігати наперед", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрався з оточення боєць батальйону "Дніпро-1" описав в книзі "Іловайський щоденник"

За його словами, ще як мінімум два тижні піде на редагування та оформлення. А тоді шукатиме редакцію, яка б погодилась надрукувати книгу.

"Я б хотів, щоб книга принесла мені дохід. Не багатство. Рівно стільки, щоб вистачило на харчі, поки я буду писати наступну книжку. Ну і ще трішки грошей, щоб допомогти тим, хто зараз на фронті, і ще трішки, щоб допомогти Будинку дитячої творчості у Мар'їнці. Я завжди мріяв писати. Графоманство в мене в крові. Не знаю, чи можна в нашій країні вижити, створюючи книги. Сумніваюсь. Але хіба ж я буду знати, якщо не спробую?" - пише Влад Якушев.

На Форумі видавців у Львові презентували антологію про війну на Донбасі "14 друзів хунти". У книзі описані бойові дії, побут на позиціях, людські відносини та сприйняття війни військовими та волонтерами. Це й патріотичні есе, й "любовні романи", й гумористичні усмішки.

Зараз ви читаєте новину «Журналіст написав книжку про бійців 14-ї бригади на варті Мар'їнки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути