середа, 20 грудня 2017 17:34

Книжка з історіями бійців АТО виграла обласну премію

Книжка з історіями бійців АТО виграла обласну премію
Переможцем Черкаської обласної краєзнавчої премії ім. М. Максимовича стала книга про воїнів АТО "Сміливі зі Сміли". Фото: прес-служба ЧНУ ім. Б Хмельницького

Переможцем Черкаської обласної краєзнавчої премії ім. М. Максимовича стала книга про воїнів АТО "Сміливі зі Сміли". Нагородження відбулося 20 грудня у Науковій бібліотеці ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Видання складається із статтей. які писали журналісти про військових та волонтерів.

"Матеріал для видання ми збирали близько 4 років. Переважно брали статті із газет але було і таке, що солдати самі надсилали нам. Наприклад Володимир Кирик, кремезний дядько із люлькою, десь знайшов мій номер телефонуі, надіслав своє фото і вірш, який написав перебуваючи в АТО", - розповідає одна із упорядників Людмила Скороход.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арабський переклад збірки Івана Франка презентують у Лівані

У книзі описані реальні люди та події. За словами упорядників, це найбільше приваблює читачів.

"Через знайомих шукали солдатів і волонтерів, про яких писали. Одного із активістів, Героя Небесної сотні ми випадково знайшли. Натрапили на вірш у Facebook присвячений йому. Там писали, що сміливий хлопець зі Сміли. За цими рядками і вияснили, що він наш земляк, але переїхав ще в дитинстві", - говорить упорядник книги Юлія Харченко.

Частину примірників подарували солдатам та волонтерам, решта зберігається у бібліотеці редакції газети "Сміла".

Краєзнавчу премії ім. М. Максимовича вручають із 1994 року. Переможців визначають за змістом і оформленням видань, історичним підходом до теми та ґрунтовністю авторських досліджень. Раніше премією відзначали "Хрестоматія з історії Корсунщини XI – XIX ст" Станіслава Степенькіна, "Незбагненна. Земна. Героїчна" Тетяни Бичок, Лариси Висоцької, Юрія Ляшка, "З вершин славетних черкащан" Миколи Борща.

Зараз ви читаєте новину «Книжка з історіями бійців АТО виграла обласну премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути