Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2011 09:52

Ватикан заявив, що буде хрестити інопланетян

Ватикан заявив, що буде хрестити інопланетян

Ватикан оголосив про готовність зустріти інопланетян з теплом і хрестити прибульців за їх власним бажанням, повідомляє The Telegraph. Про це заявив головний астроном Папи Римського доктор Гай Консольманьо (Guy Consolmagno).

За словами вченого, католицька церква не відкидає теорію існування інопланетних форм життя і була б щаслива зустрічі з неземними цивілізаціями. "Я був би радий, якщо де-небудь виявилося б життя, і радітиму вдвічі більше, якщо це життя буде розумним", - сказав Консольманьо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені стверджують, що в листопаді Землю "відвідають" інопланетяни

Астороном зазначив, що ознаки душі - розум, свобода любити і робити вибір - можуть бути притаманні не тільки людині. "Будь-яке створіння, незважаючи на те, скільки в нього щупальців, має душу", - сказав католик. При цьому він зауважив, що машини душею не володіють і тому ніколи не стануть в один ряд з людиною.

Передбачається, що подібні заяви можуть дати початок космічних польотів місіонерів для звернення інопланетян у християнство. Консольманьо підкреслив, що Ватикан уже протягом багатьох століть стежить за тим, що відбувається в світі науки. Тим самим, учений поставив під сумнів теорію креаціонізму, яка стверджує, що все навколо створено богом.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан заявив, що буде хрестити інопланетян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути