пʼятниця, 09 вересня 2011 13:18

Інопланетяни можуть знищити людство заради інших цивілізацій

Інопланетяни можуть знищити людство заради інших цивілізацій

Скорочення викидів парникових газів може врятувати людство від превентивного нападу прибульців, переказує The Guardian доповідь американських учених. Є ризик, що інопланетяни розцінять зміни в земній атмосфері як ознаку того, що місцева цивілізація втратила контроль над ситуацією, і знищать нас, поки ми не нашкодили ще сильніше, пояснює журналіст Ієн Семпл.

У дослідженні "Що принесе людству контакт з інопланетянами - користь чи шкоду?" Шоун Домегел-Голдмен з відділу планетології NASA і його колеги з NASA та Пенсильванського університету складають ще кілька гіпотетичних сценаріїв. Мета вчених - допомогти людству "підготуватися до реального контакту". Автори ділять потенційні контакти на три категорії: позитивні, нейтральні та шкідливі.

Найбільш негативні варіанти - випадки, коли прибульці навмисне або мимоволі заподіють шкоду людству: з'їдять, поневолять, нападуть, або просто розчавлять нас своїми тілами, чи занесуть невиліковну інфекційну хворобу. Особливо буде прикро, якщо чужа цивілізація випадково атакує нас недружнім штучним інтелектом або проведе фізичний експеримент, який зробить нашу частину галактики безлюдною.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Американці будують систему захисту Землі від інопланетян (ФОТО)

Але багатьох бід можна уникнути. Учені радять проявляти обачність при трансляції сигналів у космос: "не можна поширювати інформацію про будову наших організмів - нею можна скористатися для розробки зброї проти землян". "Усі контакти з інопланетянами слід зводити до розмов про математику, поки ми не дізнаємося більше про те, з якою цивілізацією маємо справу", - рекомендують вони.

Учені попереджають: можливо, прибульці побоюються цивілізацій, які ростуть занадто швидко та схильні при цьому знищувати інші біологічні види. Саме так розвивається людство. "Превентивний удар найбільш вірогідний на ранніх стадіях нашої експансії, так як на більш пізніх цивілізацію важче знищити", - вважають автори. Можливо, інопланетні "зелені" взагалі знищать нас заради порятунку Землі як екосистеми.

Зараз ви читаєте новину «Інопланетяни можуть знищити людство заради інших цивілізацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути