Ексклюзиви
понеділок, 01 листопада 2010 16:41

Американці будують систему захисту Землі від інопланетян (ФОТО)

Американські військові реалізують програму зі створенню системи виявлення і спостереженя за потенційно небезпечними об'єктами на орбіті Землі.

Йдеться як про ворожі супутники-шпигуни і військові кораблі прибульців, так і про орбітальне сміття.

"Космічний паркан", а саме так назвали програму, представляє собою систему з безлічі наземних радарів. Головне завдання системи - знизити ймовірність зіткнення літальних апаратів з космічним сміттям. У другу чергу згадується захист від потенційного нападу, удару з космосу.

Перша частина системи буде введена в експлуатацію вже до 2015 року. А сумарна вартість проекту може перевищити $ 3,5 млрд, повідомляє CNews.

"Паркан" покликаний замінити застарілу систему спостереження, яку ВПС США експлуатують з 1961 року. У рамках будівництва нового космічного екрана в США буде розміщена мережа радарів, які випускають вузький високочастотний радiопромiнь. Проходячи через цю невидиму стіну, будь-які космічні об'єкти без праці будуть виявлені рознесеними приймачами. Високочастотне випромінювання дозволить знаходити на низькій навколоземній орбіті навіть мікросупутники та дрібне сміття. Радари охоплять практично все небо і зможуть безперервно відстежувати різні об'єкти, що дасть можливість оперативно і реагувати на будь-які "космічні події".

Космічне сміття завдає величезної шкоди космічним програмам NASA. Це і суто наукові, і комерційні і, що особливо турбує ВПС США, військові проекти. Через орбітальний мотлох губляться апарати вартістю в тисячі мільйонів.

Зараз ви читаєте новину «Американці будують систему захисту Землі від інопланетян (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути