вівторок, 18 грудня 2007 20:26

Ватикан буде проводити гуманітарні акції в Абхазії

Представництво Ватикану в Грузії має намір проводити гуманітарні акції в Абхазії, сказав у вівторок ватиканський посол в Тбілісі Клаудіо Гугеротті під час візиту до Сухумі.

"Ватикан пропонує надання допомоги найбільш незахищеним верствам населення, незалежно від їх національної, релігійної або расової приналежності", - сказав Гугеротті.

Як повідомив журналістів прес-секретар міністерства закордонних справ Абхазії Іраклій Тужба, у вівторок представник Ватикану зустрівся з главою МЗС невизнаної республіки Сергієм Шамба.

Як відзначив представник католицької церкви, Ватикан готовий прикласти необхідні зусилля для "поліпшення соціально-економічного положення в республіці і підвищення рівня життя простих громадян".

По словах Гугеротті, в рамках гуманітарної підтримки до Абхазії вже поступило дороге медичне устаткування і медикаменти. Римсько-католицька церква також готова співробітничати в розвитку освітніх проектів, що відкривають можливості для абхазьких студентів здобути вищу освіту в Європі.

Шамба подякував представника Ватикану за гуманітарну підтримку і завірив Гугеротті в пацікавленості керівництва Абхазії в подібного роду проектах, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан буде проводити гуманітарні акції в Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути