субота, 20 березня 2010 17:38

Васюник прийшов послухати вірші Костенко (ФОТО)
8

19 березня столична поетеса Ліна Костенко відзначила 80-річчя. До цієї дати у київському "Молодому театрі" показали прем"єру поетично-музичної вистави "Інкрустації" за віршами поетеси.

"Ми запрошували Ліну Костенку на виставу, але вона не прийшла. Ліна Василівна не веде публічне життя, тому не ходить на такі події", - сказала адміністраторка театру кореспонденту Gazeta.ua.

На прем"єру прийшов екс-міністр культури Василь Вовкун, екс-віце-прем"єр Іван Васюник, нардеп Микола Онищук, Лесь Танюк та Микола Жулинський. Всі вони сидять у 4 ряду. На сцені вірші Ліни Костенко читає актриса Лідія Вовкун, їй акомпанують Леся та Галина Тельнюк.

"Наша вистава складається з трьох умовних частин - "Дорога до любові", "Я і Світ", "Я і Вічність". До них увійшли вірші з різних поетичних збірок Ліни Василівни, - зазначила режисерка вистави Олена Шапаренко. - Три жінки, які весь час присутні на сцені, створюють неоднозначний та мінливий образ поетеси, що надзвичайно чутлива до нашого сьогодення. На сцені ми поєднали комп"ютерні технологію та живу людську душу. Це надає їй драматичного звучання".

Лідія Вовкун 16 років працювала у Чернівецькому театрі ім. Ольги Кобилянської. За цей час зіграла більше 35 ролей. До "Молодого театру" перейшла 2000-го. У грудні 2008 року отримала звання Народної артистки України. Грає у 4 виставах: "В моїм завершенні – початок мій" за Фрідріхом Шиллером, "Геда Габлер", "Емілі", "У палаючій пітьмі".

2008 року актриса отримала звання народної артистки.

Фото: Наталя Чубенко/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Васюник прийшов послухати вірші Костенко (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути