Ексклюзиви
вівторок, 17 листопада 2009 16:59

Васюник хоче, щоб про карантин потурбувалась місцева влада

Васюник хоче, щоб про карантин потурбувалась місцева влада

Урядовий комітет з питань гуманітарної та соціальної політики під головуванням Віце-прем"єр-міністр України Івана Васюника схвалив проект постанови про внесення змін до пунктів 2 та 4 постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2009 року "Про запобігання поширенню грипу типу А/H1N1/ Каліфорнія/04/09".

Таким чином, пропонується перейти до практики локального запровадження карантинних та інших протепідеміологічних заходів у випадках погіршення епідеміологічної ситуації.

За словами Віце-прем"єра потреба у таких змінах назріла, оскільки йдеться про налагодження нормального життя у державі.

"Політичне нагнітання навколо цієї теми є не оправданим і шкідливим. Ситуація в Україні щодо перебігу епідемії нічим не відрізняється (і по масштабах, і по темпах, і по наслідках, на превеликий жаль, летальних) від тих країн, які в епідемії вже перебувають більш тривалий час. Це можуть підтвердити спеціалісти Міністерства охорони здоров"я. Це підтверджують експерти ВООЗ, які вже третій тиждень працюють в Україні," – наголосив Віце-прем"єр.

За словами І.Васюника, Уряд має на час епідемії два рівновеликих завдання.

"Перше. Налагодження чіткої, ефективної системи профілактики, швидкого виявлення хворих і оперативного лікування. Це виключно тема Міністерства охорони здоров"я. Друге. Забезпечити нормальне життя країни і нормальне життя людей," – підкреслив Віце-прем"єр.

За його словами, згідно з міжнародним досвідом, такі різкі кроки, як обмеження публічних заходів, припинення навчання в усіх закладах використовуються виключно точково, тобто там, де цього вимагає епідеміологічна ситуація.

Таким чином, рішення щодо обмеження, припинення чи відновлення навчання у всіх закладах в регіонах мають приймати місцева влада спільно з обласними лікарями. Проект постанови буде внесено на найближче засідання Уряду.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Васюник хоче, щоб про карантин потурбувалась місцева влада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути