четвер, 12 листопада 2009 08:42

Школи відключили від теплопостачання на час карантину

Школи відключили від теплопостачання на час карантину
У ряді областей України навчальні заклади відключено від тепла у зв"язку з карантином.

Про це вчора повідомив на брифінгу перший заступник міністра з питань житлово-комунального господарства України – начальник Держжитлокомунінспекції Олександр Мазурчак.

"На сьогодні ми маємо близько двох десятків в окремих містах локальних аварій, проривів теплотрас, на яких у робочому порядку проводяться ремонтні роботи. І маємо відключення закладів, в першу чергу навчальних, пов"язані з карантином. Вони сьогодні, у зв"язку з тим, що дітей немає, припинили свою роботу", - сказав він.

За даними Мазурчака, практично всі міста мають сьогодні ліміти на газ, підключають житлові будинки. При цьому проблеми з підключенням житлових будинків до тепла є в Луганській області, п"ять міст якої пізно одержали ліміти.

"Погодні температурні умови дали можливість донині не включати опалювання в Криму. Тому південь України, у зв"язку з такими температурними умовами, відключено", - додав Мазурчак.

Серед головних проблем нинішнього опалювального сезону він назвав заборгованість за газ і отримання лімітів на газ. На сьогодні найбільші борги за газ - у Дніпропетровській (498 млн. грн.), Донецькій (416), Харківській, Луганській, Запорізькій (181 млн. грн.) областях і в місті Києві.

30 жовтня п.р. Кабінет міністрів ввів карантин у дев"яти західних областях України: у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Хмельницькій і Вінницькій. У навчальних закладах цих областей оголошені тритижневі канікули, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Школи відключили від теплопостачання на час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути