пʼятниця, 23 жовтня 2009 13:42

Чому кияни досі сидять без тепла

Чому кияни досі сидять без тепла

Частина столичних будинків та шкіл залишаються без тепла, незважаючи на те, що у четвер до теплопостачання обіцяли підключити усіх споживачів.

За інформацією прес-служби "Київенерго", компанія "підключила всі об"єкти, які належать до її сфери обслуговування, згідно з графіком".

Лишилися лише ті будинки, які досі не подали заявки на підключення (це в основному, адмінбудівлі, які намагаються зекономити, доки на вулиці ще не зовсім холодно) і будинки, які технічно не готові до підключення і ті, де сталися прориви труб.

"Прориви стаються через те, що кожна друга труба тепломережі Києва потребує термінової заміни, бо відслужила свій термін 25 років. Модернізацію тепломереж згідно з законодавством повинна робити міська адміністрація", - повідомили в енергокомпанії.

Станом на 6.00 ранку п"ятниці підключені всі до одного пологові будинки та дитсадки. Тепла не мають 13 будинків різної форми власності, 15 шкіл (включно з тими, що не працюють з власних причин), 185 учбових закладів, 46 будівель лікарень (які не мають відношення до лікувального процесу).

"Відколи подали тепло - йдуть активні прориви труб. Це звичайна практика для перших двох тижнів початку опалювального сезону. Якщо в середньому в Києві відбувається 10 проривів на добу, то наразі роботи одночасно ведуться на 34 ділянках. Так звані експлуатаційні прориви ліквідовуються менше ніж за добу", - повідомили у прес-службі "Київенерго".

У компанії додали, що всі роботи виконують за власний кошт.

"Ще одна проблема - в тому, що не всі ЖЕКи провели нормальної підготовки до опалювального сезону. Тобто ми подаємо теплоенергію належних параметрів, а в будинку залишаються квартири чи просто кімнати, де зовсім холодно. Все це через те, що ЖЕК якісно не підготував внутрішньодомові системи", - сказали в "Київенерго".

У компанії додали, що на підготовку до опалювального сезону "Київенерго" витратила понад 80 мільйонів гривень, у той час, як КМДА "не виділила ні копійки на підготовку"

На обслуговуванні по теплу в Київенерго знаходиться 9563 житлових будинки, що складає близько 90% від загальної кількості споживачів цієї категорії. Іншу частину житлових будинків обслуговують Дарницька ТЕЦ та приватні котельні.

Дарницька ТЕЦ територіально забезпечує теплом Дарницький та Дніпровський райони. Київенерго обслуговує лише частину споживачів цих районів, а саме: 230 в Дарницькому районі та 493 в Дніпровському.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Чому кияни досі сидять без тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути