Ексклюзиви
пʼятниця, 13 листопада 2009 13:59

Київським школярам продовжать карантин?

Київським школярам продовжать карантин?

Більшість школярів сприймають карантин як чергові канікули і дуже йому раді. Батьки ж бояться, що діти не встигнуть надолужити прогаяне. Вчителі у свою чергу обдзвонюють і роздають домашні завдання.

Вчителі тривогу не б"ють: говорять, карантин не перший і далеко не останній. Навіть після 3-4-тижневих перерв діти успішно закінчували навчання.

"Здоров"я важливіше, - упевнена директор школи N10 на Подолі Світлана Вакуленко. - Звичайно, через карантин виникають труднощі: діти не можуть самостійно розібратися з складними темами. Але потім все це можна виправити додатковими заняттями і навчанням у суботу".

Школи закриті на карантин вже майже два тижні, і ще одна - попереду.

За словами заступника мена Ірени Кільчицкої, діти не вчитимуться мінімум до 23 листопада: "Зараз епідемія в місті пішла на спад. Якщо студенти і школярі повернуться в аудиторії - може бути новий сплеск захворювання. Можливо, карантин буде продовжений".

У ГУ освіти говорять, що школярі відпрацюють пропущені уроки ще і за рахунок зменшення весняних і зимових канікул, "ущільнення" навчального матеріалу (об"єднання декілька тем, самостійного навчання), навчання по суботах. Проте конкретного рішення влади про відробіток пропущених занять ще немає.

У середу, 11 листопада, Кабмін заборонив керівникам освітніх установ відправляти вчителів у неоплачувану відпустку. Уряд ухвалив, що з 2 по 22 листопада у всіх учбових і дитячих дошкільних закладах, незалежно від форми власності, зарплата всім працівникам виплачуватиметься в тому ж об"ємі, що вони отримували до вимушених канікул.

За матеріалом Газета по-киевски.

Зараз ви читаєте новину «Київським школярам продовжать карантин?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути