пʼятниця, 13 листопада 2009 11:58

Лікарі розповіли, від чого насправді померли люди на Буковині

Лікарі розповіли, від чого насправді померли люди на Буковині

На Буковині усі люди, померлі під час епідемії грипу (22 особи віком від 20 до 40 років) загинули не від двосторонньої пневмонії, як вважалося раніше, а в результаті вірусного дистрес-синдрому, тобто тотального ураження легень.

Про це повідомив начальник бюро Чернівецької обласної судмедекспертизи, доктор наук, професор Віктор Бачинський.

За його словами, ця хвороба спочатку викликає серцево-легеневу недостатність, а потім розвивається кардіогенний шок, який викликає зупинку серця і смерть.

"Під час двосторонньої пневмонії відстежується певна морфологічна картина. Щодо даних смертей, то тут такої морфологічної картини немає. Вірус, який спричиняє смерть, дуже агресивний, він навіть не вражає трахею, а відразу потрапляє в легені і викликає сильний їх набряк та суцільні крововиливи. Спричиняють такий стан змішані типи парагрипу та грипу А/Н1N1. Це дуже токсичний штам, який досі не піддавався виробленій Мінохорони здоров"я методі лікування", – наголосив лікар.

Він переконаний, що в Україні потрібно терміново міняти стандарти лікування, адже ті, які застосовувались досі, результатів не дали – в реанімації не вдалось врятувати всіх людей, уражених цим вірусом. Не виправдались у цій ситуації і апарати штучної вентиляції легень – смертність наставала у 100% людей.

Зважаючи на це, група професорів Чернівецького медуніверситету звернулась до Міністерства охорони здоров"я та РНБО з вимогою переглянути стандарти лікування хворих на Буковині. Вчені-морфологи відправили до Києва протоколи, результати досліджень та взяті у важко хворих і померлих від вірусу осіб аналізи.

Бачинський, який входить до групи ініціаторів звернення, наголошує, що вірус є надзвичайно токсичним, він здатен проникати не лише через органи дихання, але й через очну оболонку. Тому чернівецькі вчені рекомендують в жодному випадку не відмовлятись від масок і на період епідемії навіть носити захисні окуляри.

Важливою умовою для недопущення погіршення ситуації є також дотримання карантинного режиму.

Нагадаємо, за офіційними даними кількість жертв епідемії грипу в Україні склала 239 людей. Хворі 1 мільйон 253 тисячі 558 осіб, понад 65 тисяч людей госпіталізовано.

Свинячий грип A/H1N1 зафіксовано у 85 людей, 16 заражених цим вірусом померли. Разом із тим, медики вважають, що на цей грип насправді можуть бути хворі набагато більше людей.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Лікарі розповіли, від чого насправді померли люди на Буковині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути