пʼятниця, 07 травня 2010 16:03

Вагітна Карпа сварилася з міліцією через сміття для Черновецького (ФОТО)
8

7 травня під Київську мерію звезли 10 мішків сміття, зібрані з десяти районів столиці.

Таким чином екологічні активісти наочно продемонстрували, що місто завалене сміттям.

"За сміттям в Києві далеко ходити не треба. - розповідає координатор акції "Зробимо Київ чистим" Юрій Пивоваренко. Цей пакет, - показує на мішок зі сміттям, - по вулиці Героїв Сталінграду я назбирав за п'ять хвилин".

У акції взяли участь представники різних екологічних організацій. Долучилися також письменниця та співачка Ірена Карпа і відомий хореограф Григорій Чапкіс.

Учасники акції вважають, що міська влада не приділяє належної уваги проблемі засміченості міста.

"Ми вимагаємо, щоб за розкидане сміття ввели штрафи. Прийшов час переосмислити громадське ставлення до цієї проблеми. Також причиною проблеми є те, що комунальні служби не забезпечують достатню кількість урн та баків для сміття. Чистий лише центр. А те, що відбувається по місту - просто жах", - відзначили вони.

Вагітна Ірена Карпа прийшла з набитими сміттям пакетами у супроводі чоловіка. Коли співачка крокувала до урни, аби наочно викинути мішок, дорогу їй загородили міліціонери.

"Пропустіть, я вагітна жінка", - обурилась письменниця (Карпа на шостому місяці вагітності – gazeta.ua).

Навколо жінки та міліціонерів миттєво зібрався натовп операторів та журналістів. У ситуацію втрутився чоловік у діловому костюмі з величезним золотим перснем на середньому пальці.

"Ви порушуєте порядок. - заявив він. Це сміття треба відвезти на експертизу, воно може бути радіаційним".

На прохання журналістів та активістів акції представитися, чоловік хвилин десять не реагував. Врешті-решт Петро Онищенко, заступник начальника контролю проведення масових заходів таки назвався. У суперечці з активістами заявив журналістам, що жодних коментарів не дає. Кореспондентам із увімкненими диктофонами погрожував судом.

Організатори акції обурилися таким ставленням влади та органів правопорядку.

"Якби тих дармоїдів, що жезлами махають, вивести на вулицю збирати сміття - ото була б користь. - каже Ірена Карпа. Я кожного дня таскаю із собою повну сумку непотребу, бо не маю, де його викинути. Смітників по місто катастрофічно бракує".

"Така акція - лише перший кроку реалізації проекту "Зробимо Україну чистою". - зазначив Юрій Пивоваренко. 5 червня, у Всесвітній день захисту природи, відбудеться масштабне прибирання зелених зон Києва. Реєстрацію учасників ми розпочинаємо вже сьогодні".

Закінчилась акція маршем активістів Хрещатиком. З пакетами сміття, скандуючи "Зробимо Київ чистим!" вони дійшли до найближчих сміттєбаків, щоб викинути туди мішки.

ФОТО: Наталія Чубенко, Gazeta.ua

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вагітна Карпа сварилася з міліцією через сміття для Черновецького (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути