середа, 23 листопада 2011 17:37

В Умані закрили єдину лазню - люди збираються протестувати

У місті Умань на Черкащині 14 листопада закрили єдину в місті комунальну лазню. Перед цим лазню відключили від тепломереж і люди милися в холодних приміщеннях. Наразі уманчани збирають підписи, щоб надіслати їх разом з листом до губернатора Черкащини Сергія Тулуба, аби відновили роботу лазні.

В Умані за офіційними даними мешкає 87 тисяч осіб. Гарячої води в місті немає, а холодну подають погодинно вранці та ввечері. Лазню відвідували ті люди, які не мали можливості помитися вдома. Працювала лазня раз на тиждень – в неділю з 15.00 до 20.00. Кілька сотень людей терпіли навіть те, що опалення в лазні відключили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охочим мати дитину не можна ходити в лазню

Люди розповідають, що впродовж трьох років зверталися до міського голови Умані та до депутатського корпусу, проте вагомих результатів не отримали. Довгий час лазня знаходилася в оренді у ТОВ "Уманчанка", яке очолював теперішній секретар міської ради Аркадій Рибак. Кілька років тому лазня перейшла до іншого орендаря, але документів офіційних немає. У місті говорять, що лазню закрили, бо її територія в 70 сотих землі знаходиться в центрі міста й дорого коштує.

Зараз лазня закрита. Пройти на її території не можна – при вході на хвіртці висить замок. Контактних телефонів адміністрації біля входу немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Ніжина обіцяв допомогти приватизувати лазню

– Ми терпіли цей холод скільки могли, – розповідає уманчанка Марія Григорівна. Живе неподалік лазні. – Уявіть, за п'ять годин роботи мали помитися більше двохсот людей. А душових працювало тільки сім. Люди були змушені роздягатися бозна як, ділитися шафками, щоб усі встигли помитися. Через те, що відключили опалення багато хто застуджувався. Довела наша влада лазню до такого стану, що після війни таких жахів не було. За 25 років жодного разу ремонт не робили.

Люди обурені бездіяльністю влади. Планують зібратися 27-го листопада під стінами закладу і вимагати відновлення його роботи.

Зараз ви читаєте новину «В Умані закрили єдину лазню - люди збираються протестувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути