понеділок, 24 жовтня 2011 07:30

На відкритті басейну плавці трусилися від холоду

Автор: фото: Оксана Ханас
  Вихованці спортивної школи №3 демонструють показовий заплив під час відкриття відремонтованого басейну ”Дельфін” на вулиці Фрунзе в Полтаві
Вихованці спортивної школи №3 демонструють показовий заплив під час відкриття відремонтованого басейну ”Дельфін” на вулиці Фрунзе в Полтаві

15 жовтня після капітального ремонту у Полтаві відкрили басейн "Дельфін".

На вулиці +8°С. У приміщенні басейну температура не вище +10°С. На урочистості приїхав мер Полтави Олександр Мамай. Він у легкому светрі. Постійно усміхається, махає рукою до людей на трибунах. Там стоять близько сотні вихованців спортивної школи №3, їхні батьки. Шість з половиною років басейн відвідує син міського голови 10-річний Сергій. У місті кажуть, що Мамай виділив кошти на ремонт, бо його син там тренується.

— У мене дома 25-метровий басейн на дві доріжки, — сміється мер. — Йому є де займатися. Сергій професійно плаває, торік став чемпіоном області з плавання у своїй віковій категорії. Полтаві, крім цього, треба ще один басейн. Плануємо збудувати на вісім доріжок у мікрорайоні Алмазний.

Тим часом у басейні починають показові виступи вихованців школи. Діти розминаються, підстрибують від холоду. Потім роздягаються і швидко йдуть на тумби. Пливуть щоразу по четверо учасників, кожен спортсмен — на окремій доріжці. Після запливу швидко біжать у роздягальню. Над водою стоїть пара.

— Температура води — плюс 28 градусів, — говорить 58-річний Василь Яценко, старший тренер школи. — Зимою трохи більше. У басейні передбачений виплив, щоб учні не мерзли, вибігаючи з води. Вони можуть запливати усередину приміщення, де роздягальні.

За півгодини усе закінчується. Люди швидко залишають трибуни.

— Красівий басейн, — каже 31-річна полтавка Наталія Порутчик. — Записала сюди сина Максима. У нього деформація грудної клітки та сколіоз. За рік заплатили 50 гривень. Смішні гроші.

Учні спортивної школи відвідують басейн безкоштовно. Їх там 500. Решта охочих можуть купити абонемент. Він коштує 20 гривень за 45 хв. Місячний абонемент обійдеться у 200 грн за 12 занять. Любительська група почне працювати на початку листопада, коли остаточно вирішать питання з ціною на відвідування.

— Поки що не піднімали вартість, — говорить директор школи Віктор Міць, 43 роки. — Це вирішиться на найближчій сесії міськради. Можливо, вона трохи зросте.

Басейн "Дельфін" має розміри 50х10 м. Вміщує 750 кубометрів води. Її міняють тричі на рік. Найближчим часом у школу куплять водний пилосос за 30 тис. грн для очищення дна. Також у басейні замінили плитку, зробили нову гідроізоляцію та систему переливу. Вона фільтрує верхній шар води. Встановили обладнання, яке автоматично регулює подачу хлору. Полагодили трибуни. Наступного року тут хочуть повністю замінити систему опалення. Востаннє басейн капітально ремонтували до Олімпіади 1980 року. Перша черга ремонту "Дельфіна" обійшлася у понад 4 млн грн. Кошти виділили спонсори, міський бюджет. Загальна вартість ремонту — 5 млн 700 тис. грн.

Із професійних басейнів у Полтаві також діє "Спартак" на майдані Незалежності, 24а поблизу стадіону "Ворскла". Одне відвідування для дорослих коштує до 50 грн за 45 хв., для дітей — 30 грн. Малеча до 4 років займається безкоштовно. Абонемент на вісім занять обійдеться до 200 грн. У басейні є шість доріжок.

Зараз ви читаєте новину «На відкритті басейну плавці трусилися від холоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути