вівторок, 21 жовтня 2008 09:58

В Україні зростає народжуваність

В Україні впродовж третього кварталу поточного року вчергове підтвердилася тенденція до зростання народжуваності.

Про це повідомив міністр юстиції України Микола Оніщук з посиланням на статистику органів реєстрації актів цивільного стану громадян Міністерства юстиції.

Так, впродовж липня-вересня 2008 року в Україні народилося 122,648 тис. осіб, померло - 149,471 тис. осіб. Кількість складених актових записів про смерть за ІІІ квартал 2008 року по відношенню до кількості реєстрацій народжень склала 122%.

За словами міністра юстиції, незважаючи на все ще негативне співвідношення кількості народжень до кількості смертей, це один з найкращих показників з початку 90-х років. Так, наприклад, впродовж 2006-2007 років співвідношення смертності до народжуваності в країні в середньому становило 160-170%.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства юстиції, Оніщук також відзначив, що впродовж 2008 року в цілій низці регіонів зафіксовано перевищення народжуваності над смертністю.

Зокрема, за даними міністра, якщо в попередні роки така тенденція, з незначною перевагою народжуваності над смертністю, фіксувалася здебільшого лише в Закарпатській області, то, наприклад, протягом третього кварталу поточного року народжуваність перевищувала смертність у цілому ряді регіонів: Волинській області - на 122%, Закарпатській області - на 145%, Івано-Франківській області – на 116%, Рівненській області – на 124%, Чернівецькій області - на 107%, м. Києві – на 127%.

У решті регіонів смертність перевищувала народжуваність. Найгірша ситуація з липня по вересень поточного року реєструвалася у Чернігівській області – 214%, Харківській області – 137%, Дніпропетровській області – 133%, Полтавській області – 161%, Донецькій області – 151%, Черкаській області – 156%, повідомив Оніщук. Проте, як свідчить статистика Мін"юсту, загалом ці показники є відчутно нижчими, ніж у попередні роки, додав він.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зростає народжуваність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути