середа, 17 листопада 2010 10:41

В Україні заморозили виробництво АН-70, вертольотів і корветів

В Україні заморозили виробництво АН-70, вертольотів і корветів

Уряд заморозив три стратегічні програми, втіленням яких у життя займалося Міністерство оборони. У бюджеті відомства на наступний рік не передбачено виділення коштів на фінансування програми з будівництва вітчизняного корвета, вертольота та закупівлю двох військово-транспортних літаків Ан-70, які вже практично готові.

"На розвиток озброєнь вперше ми направляємо 1,7 млрд. грн. Щоправда, цей ресурс не стосується програм "Вертоліт", "Корвет", а також "Ан-70", - заявив директор департаменту фінансів міністерства Іван Марко.

За його словами, реалізація даних програм буде перенесена на більш пізні терміни.

"Відновлення фінансування цих програм заплановано з 2013-2014 років", - запевнив Марко.

В цілому програма бюджету Міністерства оборони на 2011 рік передбачає виділення українській армії рекордних 13,6 млрд. грн.

На думку експертів, припинення фінансування програми "Ан-70" практично означає чергове перенесення термінів введення в експлуатацію перших серійних екземплярів даної моделі, який був запланований на 2012 рік. Зараз, за словами Івана Марка, перші екземпляри судна завершені на 94%. Але подальшого їх фінансування не передбачається до 2013-го.

Контракт на виконання держзамовлення з будівництва корабля класу корвет між урядом і Чорноморським суднобудівним заводом був укладений наприкінці 2009-го.

Здача головного корабля замовнику передбачалася в 2012-му. А відповідно до контракту на потужностях ЧСЗ до 2018-го мало бути побудовано чотири корвета.

Під сумнівом опинилося і виконання планів українських авіабудівників щодо створення спецпроекту виробництва легких багатоцільових вертольотів КТ-112. Дана програма була ініційована в 2007 році тодішнім президентом України Віктором Ющенком.

Усього передбачалося до 2012-го вийти на виробництво 300 вертольотів на рік на заводі в Бородянці Київської області. Була побудована перша черга серійного виробництва, на якій певний час велася робота над першою партією авіамашин.

Однак через розтрату коштів, якою на даний момент займається Генпрокуратура, запустити український вертоліт в серію так і не вдалося.

За матеріалами Дело

Зараз ви читаєте новину «В Україні заморозили виробництво АН-70, вертольотів і корветів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути