субота, 02 грудня 2006 12:49

Міноборони хоче добудувати Ан-70

Міністерство оборони України зацікавлене в добудові військово-транспортного літака Ан-70.

Про це сказав командувач Повітряними Силами Збройних сил України, генерал-полковник Анатолій Торопчин.

- Ан-70 потрібний Збройним силам України і безпосередньо Повітряним силам, - сказав Торопчин.

Він відзначив, що на цей проект вже витрачено $1,1 мільярд, і його готовність залежить від виконання 295 випробувальних польотів.

За словами командувача, у літака залишаються нюанси у двигунах і по модернізації навігаційного устаткування.

Торопчин також відзначив, що гроші на закупівлю Ан-70 наступного року не передбачені.

За його словами, на зустрічі міністрів оборони України і Росії Анатолія Гриценка і Сергія Іванова обговорюватимуться подальші перспективи Ан-70.

Він повідомив, що 72% підприємств, що беруть участь в цьому проекті, - російські, тому потрібно, щоб у разі виходу Росії з цього проекту була можливість на двосторонній основі співробітничати з тими підприємствами РФ, які виготовляють комплектуючі для цього літака.

Торопчин також повідомив, що Ан-70 повинен замінити 50% транспортних літаків Іл-76, парк яких налічує 20 машин. Інші Іл-76 використовуватимуться після проведення модернізації.

Він повідомив, що Повітряні сили і державна компанія "Українська авіаційна транспортна компанія" вже замовили по 10 літаків Ан-70.

Створення літака Ан-70 - спільний українсько-російський проект. Літак Ан-70 призначений для транспортування вантажів масою до 47 тонн, десантувань парашутистів і техніки. Серед військово-транспортних літаків тільки Ан-70 сідає на ґрунтові майданчики завдовжки 600-900 метрів і може перевозити всю номенклатуру військових вантажів країн СНД і НАТО.

У липні 2006 року уряд Росії прийняв рішення почати переговори з Україною про припинення спільного проекту по створенню і серійному виробництву військово-транспортного літака Ан-70.

16 серпня в Сочі український прем"єр-міністр Віктор Янукович запропонував Росії ще раз подумати над спільним завершенням проекту Ан-70.

- Ми в черговий раз запропонували завершити проект і провести його сертифікацію, - сказав Янукович.

24 жовтня в Києві глава уряду Російської Федерації Михайло Фрадков заявив про остаточний вихід Росії з проекту Ан-70. Разом з тим він відзначив, що поки залишаються невирішеними питання, пов"язані з визначенням витрат учасників проекту і інтелектуальної вартості цих витрат, а також питання взаємних фінансових зобов"язань сторін.

- Тому потрібно певний час для того, щоб закрити одну тему і з не меншим ентузіазмом продовжити співпрацю по інших темах авіаційної промисловості, - сказав Фрадков.

Україна закликає Росію погасити борги за проектом Ан-70, повідомляють ПОДРОБНОСТИ.UA.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони хоче добудувати Ан-70». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути