вівторок, 16 листопада 2010 12:15

Єжель пообіцяв, що українським миротворцям платитимуть більше

Єжель пообіцяв, що українським миротворцям платитимуть більше

Грошове забезпечення українських миротворців незабаром буде збільшено, заявляє міністр оборони України Михайло Єжель.

"Зараз за дорученням президента України розробляється проект постанови Кабінету міністрів, який дозволить забезпечити грошове утримання українських миротворців в іноземній валюті на рівні, який порівняний з оплатою російських і польських миротворців", - повідомив міністр.

За словами Єжеля, зараз зарплати українських миротворців складають від $500 до 1200.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом ця постанова буде прийнята і грошове утримання наших миротворців буде на рівні, прийнятому в інших країнах", - зазначив він.

Що стосується в цілому фінансування миротворчої діяльності, то, за словами Єжеля, в поточному році воно вперше за останні роки було забезпечене на рівні 100%.

"Ми відремонтували техніку, яка підлягає ротації, повністю забезпечили соціальні аспекти військовослужбовців", - пояснив глава оборонного відомства.

Відповідаючи на питання щодо скандалу, пов'язаного зі зловживаннями українських миротворців в Косово (незаконна реалізація пального - ред.), міністр висловив думку, що він не вплинув на імідж України, оскільки була відповідна реакція з боку Києва.

"Ми нічого не приховуємо, якщо буде доведена провина - будуть покарані. Генпрокуратура цим питанням займається", - підкреслив Єжель.

Що стосується можливого направлення українських миротворців в нові місії, то, за словами глави оборонного відомства, Україна готова до виконання миротворчих завдань Місії ООН в Кот-д'Івуарі, куди планується направити 2 гелікоптери і особовий склад.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Єжель пообіцяв, що українським миротворцям платитимуть більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути