вівторок, 16 листопада 2010 10:02

МВФ не проти закрити своїми грошима дірки в бюджеті України

МВФ не проти закрити своїми грошима дірки в бюджеті України

Міжнародний валютний фонд і Україна погодили на рівні експертів перегляд програми співробітництва з Україною в рамках угоди stand by.

За словами глави місії фонду в Україні Таноса Арванітіса, тепер лист про наміри буде передано керівництву МВФ.

"Тепер лист про наміри, сформульований урядом і Національним банком України, буде передано керівництву МВФ. Очікується, що після виконання українською стороною попередніх заходів, рада директорів до кінця року розгляне питання про завершення перегляду програми", - наводяться в повідомленні МВФ у вівторок слова глави місії фонду в Україні.

Він уточнив, що результатом завершення перегляду програми стане виділення траншу в розмірі SDR1 млрд (близько $ 1,6 млрд), з яких $1 млрд надійде на підтримку бюджету.

"Виконання програми в рамках угоди stand by в цілому узгоджується з цілями, сформульованими програмою. Усі кількісні показники, які є критеріями ефективності за станом на кінець вересня, були виконані, також забезпечене неухильне просування у впровадженні структурних реформ", - зазначив Арванітіс.

Зокрема, за його словами, Кабмін планує здійснити комплекс заходів, спрямований на скорочення розмірів державного боргу та дефіциту держбюджету.

"У цьому контексті дефіцит сектору загальнодержавного управління в 2011 році не перевищить 3,5% ВВП", - додав глава місії.

При цьому Аравантіс переконаний, що Податковий кодекс не вплине на дохідну частину бюджету 2011, тому МВФ рекомендує Україні скорочувати витрати скарбниці зі збереженням важливих інвестпроектів, а також забезпечити захист найбільш незахищених верств населення.

"Тиск витрат і надалі буде залишатися викликом і вимагати розважливого підходу до забезпечення їх виконання", - підкреслив Арванітіс.

Він також прогнозує, що рівень інфляції в 2011 році істотно знизиться.

МВФ наприкінці липня вирішила відновити кредитне співробітництво з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд ($ 15570 млн за поточним курсом) в кінці липня. Київ уже отримав перший транш у розмірі SDR1, 25 млрд, з якого уряду було спрямовано близько $1 млрд.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «МВФ не проти закрити своїми грошима дірки в бюджеті України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути