Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2021 00:58

В Україні почали діяти карантинні правила для пасажирів

В Україні почали діяти карантинні правила для пасажирів
Нові правила пасажирських перевезень вступили в дію. Фото: vin.gov.ua

Від 21 жовтня в Україні починають діяти нові правила проїзду в транспорті міжміського та міжобласного сполучення.

Для кожної карантинної зони визначено необхідний перелік документів, які повинні мати і водії, і пасажири задля поїздок між регіонами України.

Зокрема, для пересування в межах регіонів з жовтим рівнем епіднебезпеки від 21 жовтня буде необхідний або документ про отримання хоча б однієї дози вакцини проти Covid -19 або негативний результат ПЛР-тесту або результат експрестесту на Covid -19, який чинний 72 години.

У разі прямування в регіон з червоним рівнем епіднебезпеки потрібно мати документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або негативний результат ПЛР-тесту, або експрестест на Covid -19, який чинний 72 години.

Для подорожі "Укрзалізницею" між областями пасажири повинні мати або Covid-сертифікат або ПЛР чи експрестест. Провідники потягів перед посадкою перевірятимуть: квиток, паспорт і відповідний "ковідний" документ. Covid-сертифікат можна буде показати в "Дії" і у паперовому форматі. У потягах "Інтерсіті" перевірка також буде здійснюватися під час посадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На межі червоної зони ще 7 областей

У разі відсутності будь-якого з трьох вищезазначених документів провідник або стюард мають право не допустити пасажира до поїздки. Обмеження не поширюються на дітей. Також перевірок не буде у приміських потягах.

Нові обмеження не будуть стосуватись неповнолітніх. Для дітей віком від 12 років діятиме обов'язкове дотримання маскового режиму.

Не поширюється обмеження на громадський транспорт у містах та перевезення всередині однієї області.

У випадках, коли поїздка невакцинованого громадянина в інше місто за межами області є конче необхідною, єдиний варіант - мати негативний ПЛР-тест, який буде діяти упродовж 72 годин.

Поліцейські мають право проводити вибіркові перевірки наявності у пасажирів і водіїв "ковідних" документів. Утім, під час рейдів копи не будуть висаджувати пасажирів без масок і, наприклад, Covid-сертифікатів. Протоколи будуть складатися на перевізників.

Кабінет міністрів затвердив посилені правила пасажирських перевезень на час карантину в регіонах із жовтим, помаранчевим і червоним рівнем епіднебезпеки. Зміни до відповідної постанови уряд вніс 11 жовтня. За їх порушення перевізників штрафуватимуть на 17 тис. грн.

Нові правила перевезень стосуються лише повнолітніх пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почали діяти карантинні правила для пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути