четвер, 02 грудня 2010 18:30

В Україні ліквідували всесвітню мережу дитячої порнографії

В Україні ліквідували всесвітню мережу дитячої порнографії

Всесвітня організація Virtual Global Taskforce (VGT, об'єднана поліцейська організація, яка переслідує онлайн-ресурси з дитячої порнографією) завершила багаторічну операцію під кодовою назвою Basket (корзина), заарештувавши керівників мережі розповсюдження дитячої порнографії в Україні.

Представники VGT повідомили, що правоохоронці заарештували п'ятьох ключових членів мережі в Україні й припинили їхню онлайн-діяльність.

Влада США, Канади, Великої Британії, Австралії, Італії та інших країн працювала спільно в операції Basket і розкрила кримінальну організацію, яка займалася рекламою та розповсюдженням дитячої порнографії на приблизно 230 веб-сайтах.

На цих сайтах стягувалася плата за доступ до фотографій і відеороликів дітей віком від трьох років, які стали об'єктом сексуальної наруги.

Операція почалася з розслідування американській митно-еміграційної служби ще в 2006 році. На сьогоднішній день виявлено 30 тисяч клієнтів порномережі в 132 країнах, що призвело до сотень звинувачень у США і 11 арештів у Білорусі в 2008 році.

Нагадаємо, в листопаді правоохоронці в Миколаївській області заарештувала п'ятьох осіб за виготовлення дитячої гей-порнографії.

comments.ua

Зараз ви читаєте новину «В Україні ліквідували всесвітню мережу дитячої порнографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути