понеділок, 04 серпня 2008 10:12

У Тирасполі прорвало греблю, вода заливає місто

У столиці Придністров"я місті Тирасполі відбувся прорив греблі, центральна площа і набережна міста затоплені більш ніж на 90%.

Як повідомили представники штабу Цивільного захисту Придністров"я, в даний час дана зона перекрита не тільки для транспорту, але і для проходу громадян.

Греблю прорвало в районі науково-дослідного інституту сільського господарства напроти насосної станції текстильного комбінату "Тіротекс". На місці прориву працює особовий склад аварійно-рятівного загону МВС Придністров"я.

Вода, що залила центр міста, піднімається з дощових зливів. З урахуванням високої температури повітря фахівці указують на реальну небезпеку зараження інфекційними захворюваннями.

Вони також відзначають вірогідність підтоплення тих вулиць Тирасполя, які розташовані в безпосередній близькості від р. Дністер. По прогнозах представників штабу Цивільного захисту, вода продовжуватиме поступати. За останню добу рівень води в р. Дністер в середньому піднявся на 15-20 сантиметрів.

За попередніми даними, збиток, нанесений Придністров"ю повенями через розлив річки Дністер, склав 115 мільйонів придністровських рублів (близько 13,5 мільйонів доларів). Такі дані озвучив президент Придністров"я Ігор Смирнов, виступаючи в Тирасполі на екстреному засіданні Верховної ради Придністров"я.

Він відзначив, що в результаті паводку було подтоплено близько 800 житлових будинків, з яких 3 будинки виявилися повністю зруйнованими. Переселено близько 1,8 тисяч чоловік. Смирнов особливо підкреслив, що Придністров"ю в цій ситуації вдалося уникнути жертв, а також в стислі терміни зібрати практично весь урожай зернових.

Через повені в Придністров"ї оголошена надзвичайна ситуація, яка продовжиться до 9 серпня, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «У Тирасполі прорвало греблю, вода заливає місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути