пʼятниця, 11 січня 2008 11:33

У Таджикистані знесли останній пам"ятник Леніну

За рішенням мерії Душанбе, пам"ятник Леніну буде переданий на тимчасове зберігання до Художнього фонду республіки, який вирішить подальшу долю останнього в країні пам"ятника вождеві світового пролетаріату. Як повідомив прес-секретар голови душанбінської адміністрації Шавкат Саїдов, після реконструкції столичного парку замість останнього символу радянської епохи тут буде встановлено пам"ятник персько-таджицькому поетові середньовіччя Абуабдулло Рудакі.

Повідомляється, що раніше таджицькі комуністи просили передати монумент Компартії Таджикистану для установки його біля входу в будівлю ЦК своєї організації.

За словами представника Комуністичної партії Таджикистану, комуністи сподіваються на позитивну відповідь глави держави на їх прохання. "З ім"ям Леніна комуністи і багато простих людей республіки пов"язують відродження таджицької державності, багато соціальних досягнень", – заявив він, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «У Таджикистані знесли останній пам"ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути