четвер, 07 лютого 2008 19:00

В столиці Чаду введено комендантську годину

Уряд Чаду прийняв рішення про введення комендантської години в столиці країни Нджамена і шести провінціях в центральній та східній частині країни.

Дія комендантської години, що, за словами прем"єр-міністра країни Нуреддіна Дельва Касирові Кумакоє, має на меті "відновлення порядку в країні", почнеться в четвер увечері і продовжиться до світанку, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на Ассошиейтед Прес.

Наприкінці минулого тижня повстанські загони, які вимагають відставки діючого президента Чаду, зробили марш-кидок зі сходу на захід країни і увірвалися до столиці. Бої на вулицях Нджамені продовжувалися три дні. За даними Міжнародного Червоного Хреста, в них загинуло більше 160 людей.

В результаті міжнародних посередницьких зусиль вдалося зупинити збройний конфлікт. Минулої неділі повстанці покинули Нджамену.

Вся сучасна історія Чаду, що отримав незалежність від Франції в 1960 році, є низкою військових державних переворотів. Ідріс Дебі прийшов до влади також в результаті перевороту в 1990 році.

Останніми роками в країні зростає незадоволеність його правлінням - Дебі називають диктатором, звинувачують в розправах над лідерами опозиції та в корупції, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «В столиці Чаду введено комендантську годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути