понеділок, 20 вересня 2010 10:20

У столичних трамваях розраховуватимуться картками

У столичних трамваях розраховуватимуться картками

До кінця тижня мешканці Києва будуть їздити у трамваї за електронними картками, пише видання Сегодня.

"Картки вводяться на всіх трамвайних маршрутах 25 вересня. Це точно така контактна картка, яка зараз використовується в метро, тільки замість магнітної стрічки - електронний чіп. Поряд з кабіною водія буде встановлено апарат, як у метро, який буде зчитувати з картки гроші за проїзд", - розповів заступник генерального директора Київпастрансу Сергій Литвинов.

Крім того, всім водіям і кондукторам видадуть касові апарати з продажу разових проїзних квитків, які будуть вибиватися, як чеки.

"За допомогою цього апарата можна буде також перевірити, чи пасажир оплатив проїзд карткою або їде зайцем. А от старі талончики стануть недійсними", - додав Литвинов.

За результатами експерименту, пише газета, орієнтовно наприкінці жовтня-початку листопада оплату за проїзд за картками і чеками введуть також в автобусах і тролейбусах. А ось у швидкісному трамваї буде своя схема. Біля входу на перон буде встановлено турнікети, як у метро, і пройти через них можна буде або за карткою, або за талонами, які пробиватиме турнікет (їх можна буде купити на станціях).

Після новацій вартість проїзду не підвищиться - 1,5 грн. Однак, заставна вартість картки складе 7 грн. Поповнити її можна буде на будь-яку суму і в будь-який день, без прив"язки до початку місяця. Пільговикам доведеться проходити за посвідченнями - соціальні картки заплановані, але коли їх введуть в експлуатацію - поки невідомо.

Коли новий метод оплати приживеться, в Київпастрансі обіцяють єдину картку на всі види транспорту. Поки що в метро буде діяти одна картка, а в наземному транспорті - інша.

Нагадаємо, Київрада на сесії 16 вересня прийняла рішення про залучення Київською міською державною адміністрацією кредиту в розмірі 350 мільйонів гривень на придбання нових трамваїв, тролейбусів і автобусів.

Зараз ви читаєте новину «У столичних трамваях розраховуватимуться картками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути