Ексклюзиви
понеділок, 06 вересня 2010 18:38

Вартість проїзду в метро може продовжити подорожчання

Вартість проїзду в метро може продовжити подорожчання

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" не виключає подальшого підвищення вартості проїзду у разі подорожчання енергоресурсів та продукції, споживаної метрополітеном.

"Ми не знаємо, якими будуть тарифи на тепло. До цього року метрополітен щорічно виплачував за обігрів станцій, виробничих приміщень, гарячу воду близько 17 млн грн. Але ви всі знаєте, що виросли ціни на газ, але нас ще не повідомили, які будуть розцінки на тепло. Коли будуть розцінки, то ухвалюватимуться відповідні рішення", - повідомив фінансовий директор Київського метрополітену Юрій Кошмак на прес-конференції в понеділок.

В той же час він відзначив, що поки підприємство не має наміру звертатися до Київської міської державної адміністрації з відповідними пропозиціями.

За оцінками Кошмака, вартість продукції виробничо-технічного призначення, яку споживає метрополітен, виросла в 1,61 рази в порівнянні з 2008 роком.

"Метрополітен бере цю продукцію: ми повинні ремонтувати ескалатори, вагони, виробничі приміщення. Прийде час - ми робитимемо розрахунки, виходитимемо з відповідними пропозиціями. Час покаже, наскільки довго збережеться цей тариф", - сказав він.

Фіндиректор метрополітену також додав, що, за прогнозами підприємства, подорожчання не відбудеться до кінця поточного року.

За його оцінками, щорічний рівень витрат підприємства складає 1,1 млрд грн, тоді як доходи від перевезення пасажирів - 600-700 млн грн.

Крім того, за словами Кошмака, метрополітен несе витрати у розмірі 215 млн грн на рік на перевезення пасажирів пільгових категорій, тоді як рівень компенсації складає 74 млн грн.

Він також відзначив, що підвищення вартості проїзду з 1,7 до 2 грн принесе метрополітену додаткові кошти у розмірі 5-6 млн грн на місяць.

Як повідомлялося, вартість однієї поїздки в Київському метрополітені з понеділка, 6 вересня, збільшена з 1,7 грн до 2 грн. Відповідне розпорядження N569 від 5 серпня 2010 року Київській міськдержадміністрації опубліковано в столичній муніципальній газеті "Хрещатик" в понеділок.

Згідно з документом, вартість однієї поїздки в автобусі, тролейбусі, трамваї та фунікулері не змінилася і складає 1,5 грн.

Новий тариф на проїзд в метрополітені встановлений відповідно до ухвали Окружного адміністративного суду Києва від 15 квітня 2010 року.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Вартість проїзду в метро може продовжити подорожчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути