четвер, 29 березня 2007 14:30

У столиці Сомалі тривають запеклі бої. Загинули сотні мирних жителів

У столиці Сомалі Могадішо спалахнули запеклі бої. Війська перехідного уряду й підрозділу ефіопських озброєних сил за підтримки танків і вертольотів сьогодні вранці атакували опорні пункти ісламізму у ряді передмість Могадішо. Наступ здійснено у відповідь на напад бойовиків ісламізму на військовослужбовців-миротворців, направлених в Сомалі під егідою Африканського союзу. В районі бойових дій ведеться запекла стрілянина. За словами очевидців, є численні жертви серед мирних жителів, про втрати серед воюючих сторін не повідомляється.

Минулої ночі повстанці підірвали дві бомби біля військової бази ефіопської армії. Уряд Сомалі звинувачує ісламське угрупування "Союз ісламських судів" в тому, що саме вона відповідальна за ескалацію насильства в країні.

Нагадаємо, що в грудні 2006 року Ефіопія направила свої війська на допомогу перехідному уряду Сомалі. Ця країна Африканського Рогу була захоплена озброєними загонами "Союзу ісламських судів". За два тижні боїв основні сили ісламізму були розгромлені. Проте вони взялися до активних партизанських дій проти військ перехідного уряду та їхніх ефіопських союзників, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У столиці Сомалі тривають запеклі бої. Загинули сотні мирних жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути