середа, 09 квітня 2008 15:36

В столиці Монголії поставлять пам"ятник Beatles

Пам"ятник "ліверпульській четвірці" з"явиться в столиці Монголії - місті Улан-Батор. З підтримкою відповідного проекту виступив монгольський уряд.

Прем"єр-міністр цієї країни Санжійн Баяр висловив думку, що група The Beatles "поклала початок процесу глобалізації". При цьому глава уряду зізнався, що вже впродовж сорока років є шанувальником творчості музикантів.

Статуї учасників групи передбачається відлити з бронзи. Поряд з ними повинна підноситися величезна гітара. Монумент планується зробити музичним, оснастивши його потужними динаміками, щоб можна було транслювати пісні легендарної четвірки, а також їхніх монгольських послідовників. На майданчику біля майбутнього пам"ятника також можливе проведення концертів сучасних рок-груп та інших популярних виконавців.

За розрахунками скульпторів, для зведення монумента потрібно близько ста тисяч доларів. Для збору цих коштів в Монголії пройде спеціальна загальнонаціональна кампанія. Вона стартує благодійним концертом, який відбудеться в Улан-Баторі в кінці квітня 2008 року.

Нагадаємо, що в Казахстані пам"ятник групі The Beatles з"явився вже в травні 2007 року. Монумент встановили на горі Кок-Тобе в Алма-Аті. Моделями для скульпторів послужили музиканти казахської рок-групи Friday"s. Пол Маккартні, Рінго Стар і вдови Джорджа Харрісона і Джона Леннона завчасно дали свою згоду на відкриття пам"ятника, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «В столиці Монголії поставлять пам"ятник Beatles». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути