Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2020 10:50

В СБУ розповіли, як борються з терористами

В СБУ розповіли, як борються з терористами
34 кримінальні справи відкрили за фактом створення терористичної організації. Фото:media.slovoidilo.ua

Cлужба безпеки України за останні пів року запобігла кільком терористичним актам, які планували терористи Л/ДНР.

За останні пів року СБУ відкрила 106 кримінальних проваджень у сфері протидії тероризму та захисту територіальної цілісності, про це заявив голова СБУ Іван Баканов.

"Головне завдання спецслужби – ловити не дрібних шахраїв, а дбати про національну безпеку країни. І наші результати якраз підтверджують дієвість нових підходів. Чи були спроби влаштувати терористичні акти? Звичайно. Чи нейтралізували їх? Так", - сказав Баканов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катував співвітчизників: СБУ затримали звільненого з полону ДНР українця

"Наприклад, 5 років позбавлення волі отримав громадянин, що планував вибух у житловому масиві Запоріжжя. А на початку цього року в Харкові попередили замах на українського розвідника. Злочинець хотів не просто вбити військового, але завдати максимальну шкоду іншим людям. Тому заклав вибухівку прямо в під'їзді багатоквартирного будинку. Уявляєте кількість можливих жертв?" - підкреслив голова СБУ.

За його словами, 34 кримінальні справи відкрили за фактом створення терористичної організації, 14 – за ознаками вчинення терористичної дії.

"Окрему увагу слід звернути на затримання в Україні одного з лідерів "ІДІЛ" на прізвисько Аль Бара Шишані. Є й інші успішні приклади. Ми робимо все можливе, аби українці могли відчувати себе в безпеці – без страху їздити в транспорті, водити дітей до школи чи в дитячий садок", - додав Баканов.

Під час перетину кордону затримали керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ - українського громадянина, колишнього військовослужбовця ЗСУ. Зловмисник планував виїзд у Росію для звіту перед кураторами про виконання розвідувальних завдань.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ розповіли, як борються з терористами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути