середа, 04 березня 2020 18:29

Катував співвітчизників: СБУ затримали звільненого з полону ДНР українця

Катував співвітчизників: СБУ затримали звільненого з полону ДНР українця
В СБУ не вказали прізвища затриманого.

Служба безпеки України оголосила про підозру звільненому у грудні 2019 року українському громадянину, викритому на катуванні свіввітчизників під час утримання у в'язниці ДНР.

Про це інформує пресцентр відомства.

"Цей громадянин під час перебування у тюрмі так званого МДБ ДНР на території колишнього заводу "Ізоляція", що у Донецьку, добровільно вступив до складу вказаного незаконного збройного підрозділу. Спільно з іншими учасниками НЗФ він застосовував фізичне насильство та катував своїх же співгромадян, як цивільних осіб, так і полонених військовослужбовців Збройних Сил України, які утримувались у цій катівні", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника виявили та вилучили речі, предмети і документи, що підтверджують його участь у терористичній організації ДНР.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В СБУ не вказали прізвища затриманого, але найімовірніше йдеться про Євгена Бражникова, про участь якого у катуваннях говорив інший звільнений з полону найманців РФ В'ячеслав Асєєв.

Під час перетину кордону затримали керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ - українського громадянина, колишнього військовослужбовця ЗСУ. Зловмисник планував виїзд у Росію для звіту перед кураторами про виконання розвідувальних завдань.

Зараз ви читаєте новину «Катував співвітчизників: СБУ затримали звільненого з полону ДНР українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути