середа, 04 березня 2020 15:24

СБУ викрила мережу агентів РФ, яку очолював колишній військовий ЗСУ
3

Фото: ssu.gov.ua

Під час перетину кордону затримали керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ - українського громадянина, колишнього військовослужбовця ЗСУ.

Зловмисник планував виїзд у Росію для звіту перед кураторами про виконання розвідувальних завдань, повідомляє пресслужба СБУ.

Колишнього військовослужбовця завербував кадровий співробітник ГУ ГШ ЗС РФ під час виїзду на тимчасово окуповані території Луганщини. Він збирав і передавав розвідувальну інформацію про військові об'єкти ЗСУ, які дислокуються на Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія стягнула на кордон із Україною майже 90 тисяч військових - розвідка

Потім, за завданням куратора, чоловік залучив до виконання розвідувальних завдань ще трьох по-проросійському налаштованих жителів регіону. Вони мали можливість збирати актуальні відомості щодо обороноздатності та бойової готовності військових об'єктів, місць дислокації військової техніки, їхніх кількісних та якісних характеристик, розташування складів ракетно-артилерійського озброєння. Спільники також передавали інформацію стосовно учасників АТО/ООС на сході України.

Відповідно до інструкцій російської спецслужби, агентурну мережу було вибудувано за чіткою iєpapxiєю, а її учасники дотримувалися підвищених заходів конспірації.

Тепер слідчі проводять обшуки за місцями проживання членів агентурної мережі. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозри у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

У Рівненській області затримали священника, який продавав гранатомети, тротил та гранати. Слідчі встановили, що чоловік раніше вже був судимий за торгівлю зброєю, проте займатися цією незаконною справою не припинив.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила мережу агентів РФ, яку очолював колишній військовий ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути